Jonas Arweiler 33ste scorende debutant

25 februari 2020

Duitse matchwinner lost Jean-Christophe Bahebeck af, letterlijk en figuurlijk.

Als 33ste speler in de geschiedenis van FC Utrecht luisterde Jonas Arweiler zijn Eredivisiedebuut voor de Domstedelingen op met een doelpunt. De Duitser komt daarmee terecht in een prachtig rijtje, zo zocht Marcel van Wolferen uit.

De laatste speler die bij zijn eerste optreden voor FC Utrecht scoorde voordat Arweiler dat afgelopen zondag in Stadion Galgenwaard tegen FC Twente deed, was Jean-Christophe Bahebeck. De Fransman liet het net bollen op 27 augustus 2017 in de wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht. En juist voor hem was het dat Arweiler zondag binnen de lijnen kwam aan het Herculesplein.

De eerste FC Utrecht-speler die bij zijn debuut voor de club trefzeker was, was Jan Groenendijk. Hij maakte de 0-1 in de allereerste competitiewedstrijd van FC Utrecht, uit tegen Feyenoord op 19 augustus 1970.

Vier spelers slaagden erin twee goals te maken bij hun debuut voor FC Utrecht. Dat zijn Marc Verroen, Edwin Gorter, Nassir Maachi en Cyriel Dessers.

De 33 spelers die hun debuut voor FC Utrecht opluisterden met een goal:
Jan Groenendijk
Finn Seemann
Jan van Staa
Barni Liebhaber
Bert Gozems
Herman Schreurs
Ton Gruters
Mark Verkuyl
John van der Linden
Michel Beukers
Marc Verroen
Marco Boogers
Marco van Delden
John Linford
John Moore
Bert Aipassa
Raymond Graanoogst
Edwin Gorter
Alfons Groenendijk
Didier Martel
Nassir Maachi
Leroy George
Randy Wolters
Rafael Uiterloo
Nick de Jong
Ricky van Wolfswinkel
Atilla Yildirim
Rodney Sneijder
Jens Toornstra
Cyriel Dessers
Sander van de Streek
Jean-Christophe Bahebeck
Jonas Arweiler

Eerder dit seizoen ging de Mini Doc ‘Jonas Arweiler, avonturier in Utrecht’ in première. Tijdens deze tien minuten durende video leer je de Duitse spits, die naast speler van FC Utrecht ook assistent-trainer van vv Jonathan uit Zeist is, beter kennen: