Hake: 'We lieten ons aftroeven'

14 februari 2020

Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht blikt terug op de verloren uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht moest vanavond (vrijdag) zijn meerdere erkennen in FC Den Bosch. De Utrechtse beloftenploeg verloor in ‘s-Hertogenbosch met 3-2. Na afloop van de partij zocht FCUtrecht.nl trainer/coach René Hake op in de catacomben voor een nababbel.

“Dit was zeker niet onze avond, nee”, aldus Hake in de zogeheten mixed zone van Stadion De Vliert, waar even verderop voormalig FC Utrecht-spelers Danny Verbeek en Junior van der Velden met de Brabantse pers spreken over de zege op de beloftenploeg van de club waarvoor ze ooit speelden. “Dat zat hem in meerdere dingen. Maar misschien wel de voornaamste: de wil om alles goed uit te voeren en zodoende er het maximale uit te halen vanavond. We misten een bepaalde agressiviteit, lieten ons aftroeven.”

De compactheid van Jong FC Utrecht was niet op orde, zag Hake, en ook het zetten van druk verliep niet zoals dat moest. “En toch was de score halverwege nog in ons voordeel, ja. We hadden drie, vier goede momenten en uit twee daarvan scoorden we”, analyseerde Hake. “Maar toch: we reageerden veel meer, dan dat we ageerden. We waren steeds een aantal stapjes te laat.”

En zo kwamen de touwtjes van de wedstrijd steeds steviger in de handen van de Bosschenaren, die de 1-2 ruststand ombogen tot een 3-2 zege. “Uiteindelijk gaat het erom dat je na de euforie weer je kwaliteit levert”, verwees Hake naar de 7-2 zege op Jong Ajax eerder deze week. “We anticipeerden te weinig en liepen te veel achter de feiten aan. Dat zorgt er allemaal voor dat je de onderliggende partij wordt.”

“Maandag hebben we die 7-2 overwinning zelf afgedwongen, en vandaag hebben we de 3-2 nederlaag over onszelf afgeroepen”, besloot de oefenmeester.