Hake: ‘Uitstekend gedaan’

24 februari 2020

Trainer/coach René Hake over de 2-1 overwinning op FC Volendam.

Jong FC Utrecht schrijft vanavond (maandag) geschiedenis. Door de 2-1 overwinning op FC Volendam hebben de Domstedelingen een recordaantal punten behaald. Na afloop van deze prestatie sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach René Hake. 

“De hoeveel arbeid die de groep erin heeft gestoken vandaag om uiteindelijk de winst veilig te stellen, dat is knap. Zeker gezien het feit dat we in de laatste fase met zijn tienen op het veld stonden tegen een goed FC Volendam die nog volop in de race is voor directe promotie. Dan weet je dat je onder druk komt te staan, maar als je dan de energie ziet die ze erin steken om ten koste van alles die wedstrijd eruit te trekken. Dat geeft zo’n ontlading!”

“In de eerst fase van de tweede helft vond ik ons goed spelen. We kwamen daarom ook verdiend op voorsprong. Ik denk dat we toen drie goede momenten hadden om de wedstrijd te beslissen. Dat hebben we nagelaten. Door de rode kaart moesten we terug naar de compactheid. Ik vind dat we dat uitstekend hebben gedaan.”

Met man en macht werd verdedigd om die overwinning over de streep te trekken. De ontlading was dus ook erg groot op het moment dat scheidsrechter Dieperink affloot. “Misschien hadden we dit wel even nodig. We hebben nu al een aantal wedstrijden gehad waarin het gewoon 11 tegen 11 was en we de wedstrijd in de laatste fase niet over de streep konden trekken. Omdat we nu een man minder hadden was er daardoor misschien nog wel meer het besef dat we dit niet meer mochten weggeven.”

Door deze prestatie behaalt de ploeg van trainer/coach René Hake 38 punten in één seizoen: een record! “Uiteindelijk gaat het om de teamprestatie en het verhaal van Jong FC Utrecht. Om het een ander gezicht te geven. Dat je in deze fase van de competitie al dusdanig veel punten hebt wat nog niet eerder is voorgekomen, ja dat onderstreept dat alleen maar. Dat is mooi, maar dat is alleen mooi als dat nog meer punten gaan worden en dat er op een gegeven moment zoveel punten bijkomen dat het ècht de geschiedenisboeken in kan.”