Hake: ‘Doen onszelf heel veel tekort vandaag’

03 februari 2020

Trainer/Coach René Hake praat na over het gelijkspel tegen FC Dordrecht.

In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Jong FC Utrecht vanavond de tegentreffer om de oren, wat resulteerde in een gelijkspel voor het team van Trainer/Coach René Hake. FCUtrecht.nl praat in de catacombe na met de oefenmeester van het Utrechts beloftenelftal.

“Het lijkt er uiteindelijk op dat we hem over de streep trekken met 1-0, maar we doen onszelf heel veel tekort vandaag,” begint Hake zijn analyse. “We hebben voldoende kansen gehad, ondanks dat we wat moeizaam starten in de eerste helft. In de loop van de eerste helft wedstrijd ging het beter en kwamen we ook op voorsprong. Daarnaast werd er een kopbal van de lijn gehaald en was er een kans voor Hicham Acheffay.

Ook de tweede helft hadden we 2/3 goede momenten om de wedstrijd te beslissen, maar dat laten we na. Dan blijft de tegenstander hoop houden, waardoor zij met een soort ‘alles-of-niets-scenario’ iets proberen te forceren. Helaas voor ons valt hij dan in de laatste minuut verkeerd. Uiteindelijk bekijk je het aantal kansen van ons en van hun, dan hadden wij deze wedstrijd moeten winnen. Dat hebben we niet gedaan, dus dat hebben we niet goed gedaan”, concludeert de oefenmeester.

De volgende wedstrijd voor Jong FC Utrecht is op maandag 10 februari. Tegenstander is dan Jong Ajax. Wat hoopt Hake dan met zijn team te kunnen brengen? “Wat wij van ze verwachten: Als ploeg, als team zijnde de dingen doen die we vooraf afspreken. Daar moeten we alle energie insteken en dat moeten we maximaal uitvoeren. Wedstrijden tegen Jong Ajax zijn vaak mooie wedstrijden met twee ploegen die willen voetballen, die naar voren willen spelen. Een mooi moment om ons te meten met een goede ploeg.”