Hake: 'Dan mag je in elk geval niet verliezen'

28 februari 2020

Trainer/coach René Hake van Jong FC Utrecht baalt van verliesbeurt in Oss.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) geen punten kunnen oogsten in het Frans Heesen Stadion. Daar, in Oss, werd door de Utrechters met 2-1 verloren van TOP. FCUtrecht.nl zocht na afloop van de match trainer/coach René Hake van de Utrechtse beloftenploeg op voor een nababbel.

“We speelden een zeer zwakke eerste helft. De aannames, de passing. Het was niet op orde. We leden heel veel balverlies en maakten veel verkeerde keuzes”, analyseert Hake in de spelerstunnel van het Osse Kuipje. “De tegenstander had ook moeite in het spel te komen. Daardoor kabbelde de wedstrijd lange tijd wat voort. Totdat TOP Oss vanuit een spelhervatting de 1-0 scoorde.”

Dat Jong FC Utrecht veel beter kan dan het de eerste drie kwartier in de stromende regen in Oss liet zien, bleek tijdens het tweede bedrijf wel. “Het verschil met de eerste helft was vrij groot, al kon dat natuurlijk eigenlijk ook niet anders”, ging Hake verder. “We scoorden al snel een goede goal (Odysseus Velanas tekende voor de 1-1, red.) en kregen enkele goede kansen. We waren dicht bij de overwinning en op basis van wat we in de tweede helft lieten zien, was die misschien ook wel verdiend.”

Maar het werden uiteindelijk geen drie punten, zelfs niet eentje. Nee, Jong FC Utrecht droop af met lege handen, na een goal van invaller Samet Bulut in de blessuretijd. “Als je ‘m niet kunt winnen, zo’n wedstrijd, dan moet je ervoor zorgen dat je ‘m in elk geval niet verliest. Dat deden wij dus heel slecht. Aan dat doelpunt gingen diverse fouten vooraf. Bij een inworp, vervolgens de breedtepass en het feit dat we daardoor uiteindelijk een man tekort kwamen voor ons doel.”

“Van te voren hadden we gezegd: het wordt tijd voor een resultaat in een uitwedstrijd. TOP Oss-uit, dat is dan een wedstrijd waarin je dat graag wil laten zien”, leidde Hake zijn conclusie in. “Maar dat is ons dus niet gelukt. De manier waarop we hier vanavond hebben verloren, is heel zuur.”