Na de oorwassing vorige week in Eindhoven (5-0 nederlaag) ontving Onder 17 de leeftijdgenoten van PEC Zwolle op Zoudenbalch. "Als we willen winnen, moeten we meer energie dan de tegenstander in de wedstrijd steken", aldus trainer Rudy Jansen voorafgaande aan de wedstrijd tegen zijn spelers. Desondanks was het niet Utrecht dat in de beginfase het initiatief nam. Al na twee minuten was het raak voor de tegenstander. Een hoekschop werd in een keer op de pantoffel genomen door Gijs van Enk, die onvoldoende werd gedekt en die keeper Mikki van Sas kansloos liet. "We hebben nog zo op deze corners getraind", was de reactie van Jansen aan de zijlijn. Deze tegenslag was voor de Domstedelingen gedurende dit seizoen wel een bekend fenomeen en langzamerhand werd het initiatief van de Zwollenaren overgenomen. De eerste grote kans op de gelijkmaker was voor Juruël Bernadina die werd bediend door een prachtige pass van Elijah Velland. Bernadina was niet zelfzuchtig en wilde de bal afgeven, maar had beter voor eigen kans kunnen gaan. Toch kwam al snel daarna de gelijkmaker, toen Bernadina een mooie voorzet bij de tweede paal op het hoofd van spits Dion Versluis liet belanden. Tegen de kopbal van de laatste was Zwolle keeper Martijn Mostert kansloos: 1-1. Daarna was het Utrecht dat heerste en nog voor rust scoorde het nog twee keer. Eerst was het de hard werkende Mees Rijks die een pass van Ky-mani van Gonter op waarde schatte en snoeihard uithaalde en vlak voor rust was het Van Gonter zelf die zijn goede spel bekroonde door voor de 3-1 te zorgen, nadat hij prima anticipeerde op een foutieve opbouw van de Zwolse defensie.

Na rust werd het spel van de Utrechters slordiger en lakser en mocht het zich gelukkig prijzen dat PEC niet van de slippertjes in de opbouw van O17 profiteerde. Halverwege de tweede helft nam verdediger Wes Bottenburg de laatste hoop op een goed resultaat weg bij Zwolle: hij kopte een hoekschop van de ingevallen Achraf Boumenjal in de bovenhoek. Jansen gaf daarna ook andere spelers speeltijd, waarbij Maxwell Rodrigues de eindstand bepaalde met een subtiele voetbeweging. Daarvoor had Bottenburg nog geprofiteerd van een scrimmage in het Zwolse stafschopgebied, nadat de tegenstander tevergeefs had geappelleerd voor een achterbal, en die daarmee zijn tweede treffer van de middag liet noteren.

Jansen gaf zijn spelers na afloop een compliment: "Jullie hebben je prima gerevancheerd voor vorige week en prima veldspel laten zien. En als ik dan toch kritische kanttekeningen mag maken, dan moeten we wel scherper beginnen en de wedstrijd wat minder slordig uit voetballen."

Volgende week speelt O17 thuis tegen Ajax, aanvang op Zoudenbalch is 14.30 uur.