Gelijkspel in waterballet

16 februari 2020

FC Utrecht en Willem II delen de punten: 1-1

FC Utrecht en Willem II delen de punten. Het Eredivisieduel in het Koning Willem II Stadion eindigt in een 1-1 gelijkspel. Lang lijkt het erop dat FC Utrecht, door de vroege treffer van Jean-Christophe Bahebeck, er met de winst vandoor gaat. De late treffer van Paul Gladon gooit roet in het eten.

De 90 minuten zijn gepasseerd. Minimale extra speeltijd? 4 minuten. Willem II doet er alles aan om in de slotfase van de wedstrijd de gelijkmaker binnen te prikken. De Tricolores zetten vol druk op de defensie van FC Utrecht. Mike Ndayishimiye doet een één-tweetje met een teamgenoot in het zestienmetergebied van de Domstedelingen. De bal komt vervolgens terecht bij Görkem Saglam. De Duitse middenvelder haalt uit. Jeroen Zoet weet zijn poging nog te keren, maar in de rebound is het Paul Gladon die de bal binnentikt. De invaller scoort in extremis de gelijkmaker: 1-1.

Bahebeck
De gelijkmaker van Gladon komt 87 minuten nadat Jean-Christophe Bahebeck de score heeft geopend. FC Utrecht begint de wedstrijd uiterst efficiënt. De Domstedelingen veroveren in het eigen zestienmetergebied de bal. Met buitenkant voet geeft Urby Emanuelson, die vandaag weer als centrale verdediger fungeert, een schitterende steekpass op Gyrano Kerk. De pijlsnelle aanvaller sprint naar voren en behoudt het overzicht. Want naast hem is Bahebeck meegelopen. Kerk legt de bal breed en de Fransman tikt ‘m direct binnen. De wedstrijd is amper 4 minuten begonnen en FC Utrecht staat 0-1 voor.

Waterballet

In de laatste fase van de wedstrijd lijkt het eerder op een waterballet dan een voetbalwedstrijd. De regen komt tijdens storm Dennis met bakken uit de lucht. Spelers glijden uit en de bal rolt flink door. Niet alleen de regen heeft vandaag invloed op de wedstrijd. Ook de wind speelt een grote rol. Voorzetten en hoge ballen worden door de wind gegrepen en volledig van richting veranderd.

Statistieken
Door dit gelijkspel is FC Utrecht nu 5 uitduels in de Eredivisie op rij ongeslagen. De laatste keer dat de Domstedelingen een reeks van minstens 5 uitduels zonder nederlaag noteerde, was in de periode oktober 2016 tot en met januari 2017. Lamine Sané kan persoonlijk positief terugkijken op het duel met Willem II. De kersverse aanwinst van FC Utrecht valt in de 89e minuut in en maakt zijn debuut voor de FC uit de Domstad. Sané is daardoor de eerste Senegalees ooit voor FC Utrecht in de Eredivisie.

FC Twente
Na dit gelijkspel richten de mannen van trainer/coach John van den Brom zich volledig op de eerstvolgende wedstrijd: FC Twente-thuis. Dit Eredivisieduel begint aankomende zondag om 12.15 uur in Stadion Galgenwaard. Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar. Tickets voor die wedstrijd kun je ONLINE aanschaffen of loop even langs bij de fanshop in Stadion Galgenwaard.

Willem II – FC Utrecht 1-1 (0-1)

4. Jean-Christophe Bahebeck 0-1
90+1. Paul Gladon 1-1

Gele kaarten: Bart Nieuwkoop (Willem II), Simon Gustafson (FC Utrecht)