FC Utrecht O19 ziet hard werken beloond worden

10 februari 2020

Domstedelingen maken na de rust het verschil tegen FC Twente O19 (3-1).

FC Utrecht O19 versloeg op Sportcomplex Zoudenbalch FC Twente O19. Na een matige eerste helft herstelde FC Utrecht O19 zich en stapte uiteindelijk als winnaar van het veld. De Utrechtse doelpunten kwamen op naam van Oussama Alou, Niciano Grootfaam en Tommy van Butselaar. Voor de Twentenaren scoorde Lammert Roossien: 3-1.

In de rust, na een heel matig eerste bedrijf, vielen er harde woorden. En terecht, want het leek dat de Utrechters dachten het varkentje op halve kracht te kunnen wassen. En dat was natuurlijk niet zo, want FC Twente O19 was niet naar Utrecht gekomen om zich gewillig te laten slachtofferen. Zegge en schrijven drie hele kansen en een aantal mogelijkheden creëerde de thuisploeg. Hiervan moesten er zeker twee tussen de palen, maar dat gebeurde niet. Ook het gebrek aan samenwerking bleef niet ongemoeid. Zie hier de kritiekpunten en dus alle reden voor trainer Robert Wijnands om de pauze te gebruiken om de neuzen in één richting te krijgen: “Ik zie weinig beleving in het veld. Er moet véél meer energie in”, aldus de oefenmeester.

Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Aan de tweede helft startte de thuisploeg heel voortvarend. Meteen werd FC Twente O19 onder druk gezet en dat leverde snel resultaat op. In een fase dat iedereen volop druk zette op zijn tegenstander dook FC Utrecht O19 op voor doelman Max Wolfs. Hij moest capituleren op de inzet van Oussama Alou, die de score voor zijn ploeg opende (1-0).

Lang duurde de voorsprong voor de thuisploeg niet, want binnen een minuut maakte FC Twente O19 gelijk via Lammert Roossien: 1-1.

FC Utrecht O19 was in de tweede helft toch wel de betere ploeg, al kon dat lange tijd niet in de score tot uitdrukking worden gebracht. Tot de 72e minuut. FC Utrecht O19-verdediger Niciano Grootfaam, op eigen helft, ruimde de bal met een lange haal op. Deze was lang richting het Twentse doel onderweg waar doelman Wolfs de situatie volledig verkeerd inschatte. De bal verdween over hem heen, pardoes in het doel. Wolfs deed nog een ultieme poging te redden wat er te redden viel, maar faalde: 2-1.

Kort daarna was het gedaan. Een soepel lopende aanval, die begon bij invaller Fabio Hendriksen en die over een aantal schijven doorliep, eindigde bij Tommy van Butselaar. Op zijn inzet moest doelman Wolfs het antwoord schuldig blijven. Eindstand 3-1.

Robert Wijnands: “De conclusie van deze wedstrijd is duidelijk: veel (meer) inzet en arbeid levert resultaat op. Daarmee heeft de ploeg zich vandaag beloont door een goed resultaat neer te zetten. We doen goed mee in deze competitie. Volgende week spelen we in Eindhoven tegen PSV, een ploeg die de weg omhoog gevonden lijkt te hebben. Eens kijken of wij de ingezette weg kunnen vervolgen.”

FC Utrecht O19 FC Twente O19 3-1
51. Oussama Alou 1-0
52. Lammert Roossien 1-1
72. Niciano Grootfaam 2-1
79. Tommy van Butselaar 3-1