FC Utrecht O19 reisde vanmiddag met een verdiend punt terug uit Eindhoven. Tegen de leeftijdsgenoten van PSV was de eindstand zoals de beginstand: 0-0. Dat de brilstand werd behaald was niet direct de verdienste van de bezoekers. De thuisploeg kon dat eerder zichzelf aanrekenen, gezien het grote aantal kansen dat verprutst werd.

PSV was over het geheel genomen de betere ploeg, was dreigender, maar liet dus na dat in de score tot uitdrukking te brengen. Of toch, ver in blessuretijd? Nee, de enige goal die door de Eindhovenaren werd gescoord kwam voort uit een buitenspelsituatie. Een overduidelijk gevalletje buitenspel, aldus assistent-scheidsrechter Cetin na afloop. En die kon het weten, want die stond op één lijn.

FC Utrecht liet fases zien van goed voetbal, maar kon zichzelf in die periodes niet belonen met een goal. Er waren sowieso weinig échte kansen van de ploeg te noteren. In de 1e helft werd het gevaarlijk, toen Djevencio van der Kust het 16 meter gebied indribbelde en zijn inzet lichtjes gekraakt zag worden, waardoor Tommy van Butselaar niet meer bij de bal kon. De corner die erop volgde leverde niets op.

En diep in de 2e helft, eerst via Oussama Alou en daarna ver in blessuretijd via invaller Özcan Yasar. De eerste schoot hard in, maar zijn schot ging voorlangs het doel van Maxime Delanghe. De 2e schoot ook hard, maar zijn schot belandde in het zijnet. Daar zette PSV wel wat meer tegenover. Maar paal, verdediging en doelman Jord Ruijgrok voorkwamen succes voor Lampegat.

"Een gelijkspel was voor ons het maximaal haalbare, vanmiddag. We konden onszelf niet belonen in de fases dat we initiatief hadden. Daar stond tegenover dat we het nodige aan geluk hadden, dat het vizier van de voorwaartsen van PSV niet op scherp stond. Het had zomaar een grote uitslag kunnen zijn geworden. Ja goed, dat werd het dus niet," aldus trainer Robert Wijnands. "Ik ben dik tevreden met de geleverde arbeid, en met een beetje geluk hadden we nog een stiekeme overwinning kunnen binnenhalen. Maar zover kwam het dus niet."

PSV O19 - FC Utrecht O19 0-0