Het affiche had misschien een betere entourage verdiend. Nu werd echter de topper tussen O17 en Ajax O17 bij windkracht 6 op veld 7 van sportcomplex Zoudenbalch gespeeld. Desondanks was er toch menig toeschouwer op de wedstrijd afgekomen en zij werden niet teleurgesteld. Ondanks de wind probeerden beide ploegen een goede pot voetbal op de mat te leggen. FC Utrecht was daarbij de ploeg met veruit de meeste kansen en het won verdiend met 2-0, daar waar een hogere uitslag absoluut niet vreemd was geweest. Het meeste balbezit mag dan wellicht in het voordeel van de Amsterdammers zijn geweest. Gevaarlijk werden zij echter niet echt, want zij hadden veel moeite om de Utrechtse organisatie te ontmantelen. Met name het uitblinkende controlerende centrale duo op het Utrechtse middenveld, Imanuel Bonsu en Joshua Mukeh, vormde een groot struikelblok. En als Ajax al een kans kreeg, dan vonden zij steeds een uitgestoken been van een Utrechtse verdediger op hun weg, zodat keeper Mikki van Sas nauwelijks hoefde in te grijpen. Bij de vele keren dat FC Utrecht de bal veroverde, dan legden zij daarna mooie combinaties op de mat. Dat leidde na een kwartier spelen tot de openingstreffer: Juruël Bernadina vond Mees Rijks en die liet Ajax keeper Dani van den Heuvel kansloos. Ajax kwam daarna een aantal keren goed weg bij goede Utrechtse aanvallen. Een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel en aanvoerder Jens Guiting kopte op de lat. Zo bleef het tot de rust beperkt tot die ene treffer.

Het begin van de tweede helft hadden de Domstedelingen het even moeilijk om daarna in de omschakeling tot veel kansen te komen. Steeds werden in de eindfase echter de verkeerde keuzes gemaakt of ging men te veel voor eigen succes. Zodoende bleef Ajax heel lang in de wedstrijd en maakten de Domstedelingen zich het onnodig moeilijk. Pas 10 minuten voor tijd gooide Utrecht de wedstrijd in het slot. Rechtervleugelverdediger Ky-mani van Gonter kwam prima door en legde de bal even fraai terug op spits Dion Versluis: 2-0. Na zeven minuten extra speeltijd floot scheidsrechter Kraan voor het einde en troffen we een trotse trainer Rudy Jansen aan, nadat hij zijn ploeg had gecomplimenteerd met deze prestatie. "Het waren moeilijke omstandigheden met die sterke wind. Maar ik vind dat we goed met die omstandigheden omgingen en georganiseerd hebben verdedigd en in balbezit prima combinaties hebben laten zien. Toch ben ik niet tevreden hoe we de tweede helft de kansen hebben uitgespeeld. We hadden de wedstrijd veel eerder moeten beslissen en een grotere uitslag moeten neerzetten. Willen we meedoen om de eerste plaats dan moeten we leren dat we in dit soort situaties het overzicht moeten bewaren en elkaar wel de bal moeten gunnen. Volgende week moeten we in Heerenveen laten zien wat deze overwinning waard is geweest".