Onder goede weersomstandigheden werd er afgetrapt op veld 7. De eerste fase van de wedstrijd was voor de bezoekers, die tot drie keer toe de lat raakten. Voor de thuisploeg was de opluchting groot dat de stand 0-0 bleef. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam FC Utrecht O15 wat beter voor de dag. Dankzij een mooi afstandsschot van Rayyan Koubini werd het zelfs 1-0 voor de Domstedelingen.

Vlak voor de rust viel toch ineens de 1-1, daar waar de thuisploeg na de beginfase niet meer in de problemen was gekomen. Het was trouwens een prachtige treffer van de bezoekers.

In de tweede helft lukte het FC Utrecht O15 onvoldoende om voor het doel gevaarlijk te worden. In een te vroeg stadium werd de bal verloren. Een klutsbal na een vrije trap werd een prooi voor de attente linksbuiten van FC Twente en die tekende de 1-2 aan. Een tweetal mooie kansen – een mooi schot van Ralph van Hunnik en een geblokt schot van Koubini dat op de lijn werd gekeerd – werden helaas niet benut, waardoor de 1-2 stand op het bord bleef staan.