FC Utrecht houdt punt over aan VVV-uit

02 februari 2020

De punten worden gedeeld: 1-1.

FC Utrecht en VVV-Venlo delen de punten. Het duel in het Covebo Stadion - De Koel - eindigt in een gelijkspel. Oussama Darfalou opende de score namens de Limburgers. Simon Gustafson scoort via een strafschop de gelijkmaker: 1-1.

De beide elftallen staan amper vijf minuten na rust op het veld. VVV-Venlo is op dat moment bezig aan een aanval met Haji Wright aan de bal. De boomlange vleugelspeler geeft de bal voor. Een domper. De bal komt tegen de hand van Sean Klaiber: Penalty. Oussama Darfalou schiet de bal, via de binnenkant van de paal, achter doelman Jeroen Zoet: 1-0. Het is duidelijk. FC Utrecht gaat hier geen makkelijke middag tegemoet.

Gelijkmaker
FC Utrecht heeft vandaag moeite om kansen te creëren. In de tweede helft scheelt het dan ook een haar of de Limburgers verdubbelen via Darfalou de voorsprong. Een half uur na de openingstreffer brengt FC Utrecht de score gelijk. Videoscheidsrechter Edgar Bijl constateert hands in het zestienmetergebied van VVV-Venlo: Penalty voor FC Utrecht. De strafschop van Simon Gustafson wordt gekeerd door Thorsten Kirschaum. Maar Bijl moet nog een keer ingrijpen, Christian Kum liep te vroeg in en dus mag de penalty nog een keer worden genomen. Wéér meldt Gustafson zich. De Zweed blijft ijskoud en schiet de penalty raak: 1-1.

Selectie
Voor Bart Ramselaar en Adam Maher brengt het duel in Limburg positief nieuws met zich mee. De beide middenvelder zitten na blessureleed voor het eerst sinds december 2019 weer bij de selectie van de Domstedelingen. Zowel Ramselaar als Maher komen na een uur spelen in het veld.

Ajax
Na dit gelijkspel kunnen de mannen van trainer/coach John van den Brom zich volledig gaan richten op de eerstvolgende wedstrijd: Ajax-thuis. Dit Eredivisieduel begint aankomende zondag om 12.15 uur in Stadion Galgenwaard. Er zijn nog steeds kaarten beschikbaar. Tickets voor die wedstrijd kun je ONLINE aanschaffen of loop even langs bij de fanshop in Stadion Galgenwaard.

VVV-Venlo – FC Utrecht 1-1 (0-0)
51. Oussama Darfalou 1-0
81. Simon Gustafson 1-1

Gele kaarten: Jerome Sinclair (VVV-Venlo)