FC Utrecht bereikt halve finale

13 februari 2020

Domstedelingen in Deventer maatje te groot voor Go Ahead Eagles in kwartfinale TOTO KNVB Beker: 1-4.

FC Utrecht heeft de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Domstedelingen schakelden vanavond (donderdag) in de kwartfinale van het toernooi Go Ahead Eagles uit. In De Adelaarshorst werd het 1-4 voor de Utrechters. 

Een machtige, krachtige rush van Gyrano Kerk over de rechterflank. Snel, vol power. En dat in combinatie met het behouden van het overzicht. Het is tien minuten na de rust als de rechtsbuiten de bal voorzet en ziet hoe Jean-Christophe Bahebeck zijn pass promoveert tot een assist, door de bal binnen te schieten: 1-3.

Belangrijke goal van Bahebeck
De goal van Bahebeck is een belangrijke, in meerdere opzichten. Prettig is hoe dan ook dat dankzij de treffer van de Fransman de marge van één naar twee is verdubbeld in Utrechts voordeel. Maar misschien nog wel voornamer: het moment waarop het doelpunt valt. Dat is vijf minuten nadat Jaroslav Navrátil namens Go Ahead Eagles met een knap schot in de korte hoek voor de 1-2 heeft gezorgd. De Tsjech brengt de equipe uit Deventer daarmee terug in de partij en wakkert daarmee de figuurlijke vlam op de tribunes ook weer aan: de supporters van ‘Kowet’ gaan nog eens goed achter hun team staan. Maar dat zijn ze dus nog maar net aan het doen, of de hernieuwde hoop wordt aan flarden geschoten door Bahebeck. 

Gustafson opent de score
In de eerste helft heeft FC Utrecht het op sommige momenten moeilijk, met name in het begin. Maar naarmate de minuten verstrijken in een regenachtig Overijssel, trekt de ploeg van trainer/coach John van den Brom de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Simon Gustafson is het die een kleine tien minuten voor de rust de krachtsverhoudingen gestalte geeft door te scoren. De Zweed schiet de bal in de korte hoek binnen: 0-1.

Maher verdubbelt de marge
Het laatste wapenfeit van de eerste helft is voor FC Utrecht. Vanuit een vrije trap doen de Domstedelingen de Eagles pijn. Adam Maher schiet de bal via de muur van de rood-gelen binnen: 0-2. 

Een poeier van Peterson
Het slotakkoord aan de Vetkampstraat is voor Kristoffer Peterson. De Zweed trekt vanaf de linkerflank naar binnen en krult de bal hoog en hard in de verre hoek binnen. Doelman Hobie Verhulst, die behoorlijk wat Utrechtse inzetten onschadelijk maakt deze avond, heeft op de poeier van de Zweed geen passend antwoord in huis: 1-4.

Halve finale: Ajax de tegenstander
FC Utrecht neemt het in de halve finale van de TOTO KNVB Beker op tegen Ajax. Dat die wedstrijd in Stadion Galgenwaard wordt gespeeld, is ook al zeker. Naar verwachting op zeer korte termijn wordt bekend op welk van de drie daarvoor in aanmerking komende data (dinsdag 3, woensdag 4 of donderdag 5 maart) de partij wordt gespeeld en hoe laat die begint.

Morgen (vrijdag) volgt kaartverkoopinformatie
De kaartverkoopinformatie voor de TOTO KNVB Bekerkraker FC Utrecht - Ajax volgt morgen (vrijdag) via FCUtrecht.nl. 

Zondag: Willem II-uit
Voor de selectie van FC Utrecht geldt dat direct moet worden omgeschakeld naar de Eredivisiemodus. Zondag namelijk wacht al de volgende partij voor de equipe van Van den Brom: Willem II-uit. Het duel met de Tricolores gaat in het Koning Willem II Stadion van start om 16.45 uur. 

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 1-4 (0-2)
37.
Simon Gustafson 0-1
45+1. Adam Maher 0-2
49. Jaroslav Navrátil 1-2
55. Jean-Christophe Bahebeck 1-3
74. Kristoffer Peterson 1-4

Gele kaarten: Donny van Iperen, Mael Corboz (Go Ahead Eagles).

Toeschouwers: 8.064.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling Go Ahead Eagles: 
Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Donny van Iperen, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Mael Corboz, Elmo Lieftink, Alexander Bannink; Jaroslav Navrátil (70. Maarten Pouwels), Antoine Rabillard (75. Adrian Eqvist), Soufyan Ahannach (54. Martijn Berden).

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Zoet; Sean Klaiber, Urby Emanuelson (81. Bart Ramselaar), Justin Hoogma, Mark van der Maarel; Adam Maher, Sander van de Streek, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Jean-Christophe Bahebeck (66. Joris van Overeem), Kristoffer Peterson (77. Tommy St. Jago).