FC Utrecht – Ajax afgelast

08 februari 2020

Zondagwedstrijden betaald en amateurvoetbal afgelast vanwege Code Oranje.

De wedstrijden voor zondag 9 februari in de Eredivisie worden afgelast. Na veelvuldig overleg met de Eredivisieclubs, gemeentes, politie en KNVB is geconcludeerd dat door de verwachte weersomstandigheden de veiligheid van de supporters en spelers niet kan worden gewaarborgd. Ook de wedstrijden in het gehele landelijke amateurvoetbal gaan niet door.

Het KNMI heeft voor zondag vanwege de naderende storm Ciara voor het hele land Code Oranje afgekondigd. De storm neemt volgens verwachting naarmate de dag vordert in kracht toe, oplopend tot windstoten met een kracht van 120 kilometer per uur. Omdat het onverantwoord is om in die weersomstandigheden te voetballen en spelers en supporters van en naar stadions en sportcomplexen te laten komen, is besloten om de wedstrijden uit het programma te halen.

In de Eredivisie gaat het om de wedstrijden FC Utrecht-Ajax, AZ-Feyenoord, Sparta Rotterdam-ADO Den Haag en FC Emmen-FC Twente. De komende dagen wordt in nauw overleg met de clubs, lokale overheden en overige betrokkenen bekeken wanneer deze wedstrijden kunnen worden ingehaald. Gezien de volle speeldagenkalender en de Europa League- en TOTO KNVB Bekerverplichtingen van Ajax en AZ en TOTO KNVB Bekerverplichtingen van Feyenoord en FC Utrecht wordt het een flinke puzzel om een zo gunstig mogelijke inhaaldatum te vinden, maar in de keuze om de wedstrijden van zondag 9 februari af te gelasten, staat de veiligheid van spelers en supporters voorop.

Via FCUtrecht.nl volgt uiteraard nadere informatie over een nieuw speelmoment. Gekochte wedstrijdkaarten blijven geldig. Indien je op de nieuwe datum niet kan, kan je via een mailtje naar ticketing@fcutrecht.nl het geld voor de publieke kaarten terugkrijgen.

UPDATE, dinsdag 11 februari:

Nadat duidelijk werd dat de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht – Ajax op zondag 9 februari geen doorgang kon vinden vanwege storm Ciara, zijn FC Utrecht, Ajax en de KNVB direct in overleg getreden over een nieuwe speeldatum voor deze wedstrijd.

Vanwege de bestaande Eredivisie- en TOTO KNVB Bekerverplichtingen van beide clubs, alsmede de Europa League-partijen die Ajax speelt en mogelijkerwijs nog gaat spelen plus de interlandperiodes die de komende maanden op de rol staan, is het vooralsnog een niet te leggen puzzel gebleken al een nieuwe datum voor die match te prikken.

Met inachtneming van de ontwikkelingen in diverse competities blijven FC Utrecht, Ajax en de KNVB in voortdurend contact over de vaststelling van de nieuwe speeldatum van FC Utrecht – Ajax.