Eerste aanwinst 2020/2021: Django Warmerdam

03 februari 2020

Linksback (24) komt na dit seizoen transfervrij over van FC Groningen.

Verdediger Django Warmerdam is de eerste versterking die FC Utrecht heeft vastgelegd voor het seizoen 2020/2021. De 24-jarige linksback komt na dit seizoen transfervrij over van FC Groningen en heeft in de Domstad een driejarig contract ondertekend.

Bij VV Foreholte in Voorhout begon Warmerdam met voetballen, om vervolgens in 2003 de overstap te maken naar Ajax. Bij de Amsterdammers doorliep de verdediger de volledige jeugdopleiding. Hij kwam met Ajax Onder 19 onder meer uit in de UEFA Youth League en speelde met Jong Ajax 52 keer in de Keuken Kampioen Divisie. Bij PEC Zwolle en FC Groningen deed Warmerdam inmiddels bovendien bijna honderd partijen aan Eredivisie-ervaring op. Daarnaast groeide de linkervleugelverdediger uit tot international van Jong Oranje.

“Django is een aanvallend ingestelde linksback, die beschikt over veel voetballend vermogen”, omschrijft Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht de eerste aanwinst voor het seizoen waarin de FC uit de Domstad het 50-jarige jubileum viert. “Hij heeft specifieke kwaliteiten die perfect passen bij onze manier van spelen. Ondanks zijn leeftijd heeft hij al veel wedstrijden op Eredivisieniveau gespeeld. Er zit bovendien nog veel potentie in Django. We zijn er heel blij mee dat Django voor ons heeft gekozen en dat hij gelooft in onze ambities.”