Edo Keuning versterkt directieteam

12 februari 2020

Woerdenaar bij FC Utrecht aan de slag als Directeur Financiën & Operatie.

Aan het directieteam van FC Utrecht wordt Edo Keuning toegevoegd. De Woerdenaar gaat per 2 maart aan de slag als Directeur Financiën & Operatie. Keuning (50) was in het verleden onder meer actief als bankdirecteur en ondernemer. Het directieteam van FC Utrecht bestaat vanaf 2 maart naast Keuning uit Thijs van Es (Algemeen Directeur), Jordy Zuidam (Technisch Directeur) en Joost Broerse (Commercieel Directeur).

Keuning gaat zich bij FC Utrecht richten op de teams Finance & ICT, Operatie en Legal. Zijn komst naar de FC uit de Domstad vloeit voort uit de ambities van de club om FC Utrecht op alle fronten professioneler te maken vanuit een topsportklimaat, het ontwikkelen samen met de topsportclubs om de FC heen van Utrecht SportCampus en het ontwikkelen van de positie van FC Utrecht als sporticoon in de gebiedsontwikkeling rondom Stadion Galgenwaard.

“Edo past goed binnen de waarden van de club: strijdlustig, prestatief, maatschappelijk en trots. Hij is zeer ervaren in de breedte van financiën, operatie en commercie”, aldus Algemeen Directeur Van Es. “Het is erg fijn dat hij onze club komt versterken omdat onder meer veel nieuwe vraagstukken ontstaan rondom de financiële structuren met onder meer de SportCampus en de gebiedsontwikkeling. Maar ook de sterke juridisering van de voetbalbranche zal om veel energie vragen.”

“Ik ben heel blij om het team van FC Utrecht te komen versterken. Een mooie club met grote plannen voor de toekomst”, vertelt Edo Keuning over zijn benoeming. “Ik heb er zin in om samen met alle mensen hier aan de slag te gaan en de ambities van de club waar te maken. En hoe mooi is het om in de voetbalwereld te werken terwijl je zelf niet goed genoeg kan voetballen!”