Contract De Keijzer opengebroken en verlengd

27 februari 2020

Leusdense doelman (19) langer vastgelegd door FC Utrecht.

Het contract van doelman Fabian de Keijzer is opengebroken en verlengd. Liep de bestaande overeenkomst van de 19-jarige sluitpost uit Leusden nog tot medio 2022, nu ligt de jeugdinternational tot medio 2024 vast bij FC Utrecht. In het nieuwe contract is bovendien een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking met nog een jaar te verlengen.

Het was in 2011 dat De Keijzer vanuit Roda’46 uit Leusden de overstap maakte naar de academie van FC Utrecht. De goalie doorliep vanaf dat moment alle jeugdteams van de Domstedelingen, om in 2018 te worden toegevoegd aan de selectie van Jong FC Utrecht. Daarvoor debuteerde De Keijzer in de Keuken Kampioen Divisie op 3 december 2018.

De Keijzer, die jeugdinterlands speelde voor Oranje Onder 17, Oranje Onder 18, Oranje Onder 19 en Oranje Onder 20, heeft inmiddels 26 Keuken Kampioen Divisie-partijen gespeeld en is regelmatig als reservedoelman betrokken bij de wedstrijden van het eerste elftal.

“Fabian is een groot keepers talent met enorm veel potentie en heeft zich de afgelopen periode goed ontwikkeld”, licht Technisch Directeur Jordy Zuidam toe. “Hij is uitgegroeid tot een betrouwbare sluitpost bij Jong FC Utrecht en onderscheidt zich regelmatig in de Keuken Kampioen Divisie. Fabian is een keeper met een zeer goede reach en reflex, met daarbij een uitstekende trap. Hij past uitstekend in ons profiel van een Utrecht keeper. Wij zijn heel blij met deze contractverlenging, waaruit een grote mate van wederzijds vertrouwen spreekt.”