Bittere pil voor FC Utrecht O17

10 februari 2020

Domstedelingen in Eindhoven met 5-0 onderuit tegen PSV O17.

FC Utrecht O17 is na de eerste twee overwinningen in de kampioenscompetitie weer eventjes terug op aarde. Nadat eerder dit seizoen op De Herdgang de leeftijdgenoten van PSV O17 met 0-2 werden verslagen, kregen de Domstedelingen nu een bittere pil te slikken. De Eindhovenaren wonnen dit keer met maar liefst 5-0.

“Verdiend, geflatteerd?”, was de vraag van uw verslaggever aan trainer Rudy Jansen, nadat hij na afloop van de wedstrijd zijn spelers had toegesproken. “Verdiend zeker, en niet eens echt geflatteerd. Als je het over de FC Utrecht-waarden hebt, zoals passie, strijd, teamwaarden, vooruitgericht druk zetten en resultaatgericht spelen, dan gaven veel van mijn spelers vandaag niet thuis. PSV O17 was veel agressiever en zij waren ook echt blij met de overwinning, wel een teken dat wij inmiddels wel naam hebben gemaakt, maar daar koop ik vandaag niets voor. Wij gaan deze week met de spelers aan de slag en ik hoop dat we aanstaande zaterdag tegen PEC Zwolle O17 laten zien dat dit eenmalig was.”

FC Utrecht O17 liet zich tegen de afspraken in vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Karremans te veel onder druk zetten. De Utrechtse verdedigers zochten de oplossing veel te veel achteruit, in plaats van hun voorwaartsen aan het werk te zetten. Na een aantal reddingen van keeper Sep van der Heijden (hij verving Mikki van Sas, die met Oranje Onder 16 op pad is), was het na een kwartier raak. Spits Milan van de Riet zette zijn ploeg op een 1-0  voorsprong door een strafschop te benutten, gegeven na een onnodige overtreding van Wes Bottenburg. In het laatste deel van de eerste helft was FC Utrecht O17 vaker op de helft van de Eindhovenaren te vinden, kreeg ook voldoende mogelijkheden om een gelijkmaker te produceren, maar er werden voortdurend verkeerde keuzes gemaakt. Typerend misschien voor de meeste Utrechters was een schietkans voor Juruël Bernadina: daar waar hij normaal een kanonskogel in huis heeft, kwam er nu een 'terugspeelbal' die geen problemen vormde voor PSV O17-keeper Kjell Peersman.

Met een wissel in de rust (Dion Verluis voor Elijah Velland), waardoor Achraf Boumenjal op links kwam te spelen, probeerde Jansen wat meer druk op de Eindhovense verdediging te krijgen. Het zorgde evenwel niet voor de gewenste verandering. Sterker nog, na de 2-0 door een ongelukkig eigen doelpunt van aanvoerder Jens Guiting, nadat de rechterflank van de Utrechtse verdediging voorbij werd gelopen alsof ze er niet stonden, werd het speelveld steeds groter. FC Utrecht O17 probeerde nog wel voor de aansluiting te zorgen maar ging niet goed met de kansen om: waarbij Versluis twee niet te missen kansen toch miste en de andere spits Mees Rijks te veel voor eigen succes ging. PSV O17 profiteerde in de omschakeling optimaal van de geboden ruimte, kwam vaak in een overtal voor het Utrechtse doel en Van der Heijden moest nog drie maal 'vissen'.

“Bij elkaar blijven. Samen lachen en samen huilen”, was het credo van Jansen na afloop. 

Komende zaterdag is dus PEC Zwolle O17 de tegenstander en een week later komt Ajax O17 op bezoek op Zoudenbalch. Beiden wedstrijden vangen aan om 14.30 uur.

PSV O17 – FC Utrecht O17 5-0 (1-0)
16. Milan van de Riet (strafschop) 1-0
63. Jens Guiting (eigen doelpunt) 2-0
67. Milan van de Riet 3-0
80. Mohamed Nassoh 4-0
90. Milan van de Riet 5-0

Opstelling FC Utrecht O17: 
Sep van der Heijden (90. Steyn Gerritsen), Ky-mani van Gonter, Wes Bottenburg, Jens Guiting, Kjeld van den Hoek, Imanuel Bonsu, Juruël Bernadina (65. Maxwell Rodrigues), Joshua Mukeh, Mees Rijks, Achraf Boumenjal (63. Mohamed Akharaz), Elijah Velland (46. Dion Versluis).