Beloftenkraker: Jong FC Utrecht - Jong Ajax

10 februari 2020

Twee hoogst geklasseerde beloftenteams van Nederland vanavond (maandag) tegenover elkaar op Sportcomplex Zoudenbalch.

Een beloftenkraker vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch. Daar staan de twee hoogst geklasseerde beloftenteams van Nederland tegenover elkaar. Het onderonsje tussen de nummer twaalf en de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie begint aan de Koningsweg om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht oogstte vier punten uit de laatste drie partijen die het speelde. Die reeks bestaat uit een overwinning op Roda JC Kerkrade (2-1), een nederlaag bij koploper SC Cambuur (3-1) en een remise op eigen veld tegen FC Dordrecht (1-1). In het duel met de Dordtenaren moesten de Utrechters in de laatste minuut nog de gelijkmaker slikken. “Uiteindelijk bekijk je het aantal kansen van ons en van hun, dan hadden wij deze wedstrijd moeten winnen. Dat hebben we niet gedaan, dus dat hebben we niet goed gedaan”, zei trainer/coach René Hake daarover. En over het treffen met Jong Ajax: “Wedstrijden tegen Jong Ajax zijn vaak mooie wedstrijden met twee ploegen die willen voetballen, die naar voren willen spelen. Een mooi moment om ons te meten met een goede ploeg.”

Zeven keer eerder
Sinds de toetreding van Jong FC Utrecht tot de Eerste Divisie, speelde het talententeam uit de Domstad zeven keer tegen Jong Ajax. Dat leverde twee zeges, twee remises en drie nederlagen op voor de equipe uit Utrecht. Afgelopen seizoen wonnen de Utrechters op eigen veld met 4-3 van de Amsterdammers. In een waar spektakelstuk was Nick Venema de Man of the Match. De spits uit Austerlitz schoot toen, op 20 november 2018, drie keer raak tegen een Jong Ajax dat die dag onder anderen Václav Černý en Eros Maddy in de gelederen had. Zij behoren tegenwoordig tot de kern van respectievelijk FC Utrecht en Jong FC Utrecht.

Productieve ploeg
Jong Ajax is met afstand de meest productieve ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers scoorden al 64 keer; zes maal vaker dan koploper SC Cambuur, dat de één na meest productieve formatie is tot nu toe. De Friezen hebben vier punten meer dan de Noord-Hollanders, die op hun beurt de hete adem van nummer drie FC Volendam (één punt minder) en nummer vier De Graafschap (twee punten minder) in hun nek voelen. Jong Ajax is na de winterstop nog ongeslagen. Het team van voormalig FC Utrecht-speler Mitchell van der Gaag remiseerde tegen Jong PSV (0-0) en NEC (3-3) en versloeg FC Dordrecht (2-0) en Go Ahead Eagles, dat afgelopen maandag met 5-1 de bietenbrug op ging op De Toekomst.

Live verslag via Twitter
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht - Jong Ajax begint vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. Er is geen kaartverkoop meer op deze wedstrijddag. Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van de match? Via Twitter doet FC Utrecht rechtstreeks verslag.