Beloften ontvangen taai FC Volendam

24 februari 2020

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch tegen FC Volendam. Het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen de Utrechtse beloften en Het Nieuwe Oranje, dat tot de meest taaie teams van Europa behoort dit seizoen, begint aan de Koningsweg om 20.00 uur.

Het vorige duel dat de beloftenploeg van FC Utrecht op Zoudenbalch speelde? Het mondde uit in een waar spektakelstuk. Titelkandidaat Jong Ajax kreeg alle hoeken van het Utrechtse veld te zien; 7-2 werd het voor de Domstedelingen, die daarmee punt 33, 34 en 35 van deze jaargang binnensleepten. Het puntenrecord van Jong FC Utrecht, sinds de toetreding tot de Eerste Divisie, staat op 37. Dat houdt in dat de manschappen van trainer/coach René Hake nu dus nog één zege nodig hebben om ervoor te zorgen dat jaargang 2019/2020 het meest succesvolle is in de Jong FC Utrecht-geschiedenis.

Taai
Die zege boeken op FC Volendam, dat is bepaald geen sinecure. Het team van Wim Jonk staat op de vierde plek van de ranglijst behoort tot de meest taaie teams van Europa. De Volendammers zijn al vijftien wedstrijden op rij ongeslagen. Van alle Europese teams in de hoogste twee divisies, zijn er slechts drie ploegen die een langere reeks kunnen overleggen; het Engelse Liverpool (26), het Italiaanse Lazio Roma (19) en het Hongaarse Ferencvaros (17).

Driepunters
De vorige twee keer dat huidig nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie Jong FC Utrecht op eigen veld in actie kwam tegen FC Volendam, leverde dat drie punten op voor de Utrechtse talenten. Afgelopen seizoen zagen 298 toeschouwers hoe doelpunten van Jonas Arweiler, Mehdi Lehaire en Mitchell van Rooijen ervoor zorgden dat de punten in de Domstad bleven (3-1) en een jaargang eerder werd er door de Utrechters van de Volendammers gewonnen dankzij goals van Giovanni Troupée en Karim Loukili (2-1).

Live verslag
De wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Volendam begint op Zoudenbalch om 20.00 uur. Kaartjes zijn aan de poort te koop, vanaf 19.00 uur. Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van de partij? FOX Sports zendt het duel rechtstreeks uit en bovendien doet FC Utrecht live verslag via Twitter.