Andermaal hoogst mogelijke status voor academie FC Utrecht

18 februari 2020

Jeugdopleiding van Domstedelingen voor zesde maal op rij bestempeld tot ‘Internationale Voetbalacademie’.

De Academie van FC Utrecht is voor het zesde jaar op rij voorzien van het predicaat ‘Internationale Voetbalacademie’. Dat is de hoogst mogelijke status voor een jeugdopleiding.

In een 47 pagina’s tellend conclusierapport wordt door de auditcommissie uit de doeken gedaan op basis waarvan FC Utrecht voor de zesde keer in successie is ingedeeld in de hoogst mogelijke categorie.

Te lezen is dat onder meer de wijze waarop FC Utrecht de samenwerking aanvliegt met amateurclubs in de regio Utrecht, de zogeheten RAC-clubs, wordt geprezen. ‘Wat met name onderscheidend is aan de werkwijze van FC Utrecht is de directe begeleiding van HO’s (Hoofd Opleidingen, red.) / TJC’en (Technisch Jeugd Coördinatoren, red.) van amateurclubs door middel van opleiding en begeleiding door clubcoaches. De auditcommissie is van mening dat FC Utrecht intensief samenwerkt met clubs uit de regio en dat de samenwerking een integraal onderdeel is van de opleidingsvisie.

“Het spreekt voor zich dat we erg content zijn met het feit dat we voor het zesde jaar op rij met onze academie de internationale status hebben behaald”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Een compliment naar alle betrokkenen van de academie! Het is een bevestiging dat we op de goede weg zijn, maar ook een stimulans om door te blijven bouwen aan onze ambities, waarin de academie een belangrijke rol speelt.”

“Elk jaar leggen we de lat bij de FC Utrecht Academie voor onszelf weer een stukje hoger, ook al behoren we met onze jeugdopleiding al jaren tot de hoogst mogelijke categorie”, zegt Manager Academie Jelle Goes. “Naast het feit dat we er natuurlijk trots op zijn dat we voor het zesde jaar op rij het predicaat ‘Internationale Voetbalacademie’ hebben verdiend, zijn we fier op het feit dat de verbetertrajecten die we naar aanleiding van de beoordeling van vorig jaar hebben ingezet, volgens de auditcommissie hun vruchten hebben afgeworpen. We zien nog altijd voldoende verbeterpunten voor de toekomst en gaan daar met iedereen die bij de FC Utrecht Academie is betrokken hard aan het werk.”