FC Utrecht won in de Eredivisie al 36 keer van Willem II; meer dan tegen elke andere ploeg. Voor wie het zich afvraagt: in dat klassement staat FC Groningen op plek 2. De Trots van het Noorden werd in de Eredivisie 33 keer verslagen door FC Utrecht.

Eerder dit seizoen was FC Utrecht met 2-0 te sterk voor Willem II in Stadion Galgenwaard. Kort na de rust kreeg Leon Guwara een rode kaart en in de slotfase van de match maakte het Utrechtse tiental dan toch het verschil tegen het Tilburgse elftal. Willem Janssen en Gyrano Kerk scoorden.

Verdediger Janssen was het ook die vorig seizoen in het Koning Willem II Stadion trefzeker was tegen de Tricolores. Ook toen besliste FC Utrecht vlak voor tijd de partij: 0-1.

In 2020 is FC Utrecht ongeslagen in de Eredivisie: 1 zege, 2 remises. In 2018 bleef de FC uit de Domstad in de eerste 8 Eredivisieduels van het jaar zonder nederlaag.

Willem II heeft voor het eerst in de clubhistorie meer dan 37 punten na 22 Eredivisiewedstrijden; namelijk 40. Het hoogste aantal punten na 23 Eredivisieduels was 38 in 1987/1988. Vorig seizoen had Willem II na 34 speeldagen 44 punten op de teller staan.

FC Utrecht is 4 uitduels op rij ongeslagen in de Eredivisie. De laatste keer dat de club een reeks van minstens 5 uitduels zonder nederlaag noteerde, was in oktober 2016-januari 2017: 6 partijen.

Al 8 thuiswedstrijden op rij is Willem II zonder nederlaag. In 2002 bleven de Tricolores voor het laatst meer thuismatchen op rij zonder verliesbeurt: 10 stuks.

FC Utrecht scoorde 41 keer in de eerste 21 matchen van dit seizoen. De laatste keer dat FC Utrecht na 22 duels minimaal 41 doelpunten had, was in het seizoen 2007/2008 (44 goals).

Van de 13 thuisdoelpunten die Willem II dit seizoen scoorde, maakte het er 10 in de eerste helft.

Van de 41 goals die FC Utrecht dit seizoen scoorde in de Eredivisie, maakte het team van trainer/coach John van den Brom er 16 vanuit een standaardsituatie, waaronder 8 uit corners.

Clubtopscorer Vangelis Pavlidis van Willem II heeft deze jaargang in de Eredivisie 10 keer gescoord. Slechts 1 van die doelpunten maakte de Griek in Tilburg.

Gyrano Kerk is op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht. Hij heeft 8 treffers op z’n naam. Vorig seizoen waren Simon Gustafson, Sander van de Streek en Kerk aan het einde van de rit gedeeld clubtopscorer met 8 doelpunten.

Bij 5 van de laatste 7 thuisdoelpunten van Willem II is Ché Nunnely direct betrokken (3 goals, 2 assists). Nunnely speelde in het verleden in de jeugdopleiding van FC Utrecht.

Urby Emanuelson scoorde tegen geen club meer Eredivisiegoals dan tegen Willem II: 3 stuks. Ook tegen Feyenoord scoorde Emanuelson in de Eredivisie 3 maal.

De Willem II’ers Sebastian Holmén en Jordens Peters hebben dit Eredivisieseizoen nog geen minuut gemist.

Sean Klaiber is de enige FC Utrecht-speler die dit seizoen alle Eredivisieduels speelde.

Bij Willem II staat Jordens Peters op scherp. Bij FC Utrecht geldt dat voor Adam Maher, Simon Gustafson, Issah Abass en Sean Klaiber.