De laatste 4 keer dat FC Utrecht een thuiswedstrijd speelde tegen FC Twente in de Eredivisie? Stuk voor stuk driepunters! En het doelsaldo van die 4 matchen: 11-3. Het is de langste winstreeks van FC Utrecht in eigen huis tegen FC Twente.

Van de laatste 10 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie op eigen veld tegen FC Twente speelde, gingen de Tukkers slechts 1 keer met de volle buit aan de haal. Die ene nederlaag dateert van 4 december 2011, toen het 2-6 voor de ploeg uit Overijssel werd. Willem Janssen scoorde toen nog 2 keer namens de FC uit Enschede.

Op 25 februari 2018 stonden FC Utrecht en FC Twente voor het laatst tegenover elkaar in de Eredivisie. Het werd toen 3-1 voor de Domstedelingen. Haris Vuckic zette FC Twente nog wel op voorsprong, maar daarna waren Sean Klaiber, Sander van de Streek en Yassin Ayoub namens de Utrechters trefzeker.

Eerder dit seizoen stond de 3-1 score ook op het scorebord toen FC Utrecht en FC Twente elkaar troffen; maar toen was dat dus een uitslag in Twents voordeel. Namens de Tukkers vonden Aitor Cantalapiedra (2 keer) en Haris Vuckic het net. Adrián Dalmau redde de Utrechtse eer.

De vorige keer dat FC Utrecht een thuismatch speelde, werd er met ruime cijfers gewonnen. ADO Den Haag werd met 4-0 geklopt. In de 3 thuispartijen ervoor, verloor FC Utrecht.

FC Twente speelde dit seizoen in de Eredivisie 8 uitpartijen en won er daarvan nog geen enkele.

In 2020 is FC Utrecht nog ongeslagen in zowel de Eredivisie als de TOTO KNVB Beker.

FC Twente schoot dit seizoen 211 keer richting het doel van de tegenstander. Alleen ADO Den Haag (209 schoten) deed dat minder vaak. Maar liefst 15 procent van de schoten van FC Twente resulteerde in een doelpunt. Dat maakt van de Tukkers de meest efficiënte ploeg van de Eredivisie.

FC Utrecht maakte 16 doelpunten vanuit standaardsituaties dit seizoen, samen met AZ het meeste van alle Eredivisionisten. FC Twente kreeg 5 doelpunten tegen vanuit standaardsituaties. Alleen Ajax scoort wat dat betreft beter: 3.

Gyrano Kerk is met 8 doelpunten op dit moment FC Utrecht’s clubtopscorer. In de laatste 6 Eredivisiepartijen die hij speelde, is hij bij 5 goals direct betrokken: 3 treffers, 2 assists.

De laatste 7 competitiedoelpunten van FC Twente werden door 7 verschillende spelers gemaakt.

Kerk kan zijn 150ste competitiematch in het betaalde voetbal spelen zondag; zijn teller staat nu op 103 duels in de Eredivisie en 46 partijen in de Keuken Kampioen Divisie.

Van de laatste 14 doelpunten die FC Twente scoorde in de Eredivisie, maakten de Tukkers er 10 in de eerste helft. De 4 treffers in de tweede helft vielen allemaal in speelminuut 80 of later.

Adam Maher kan zondag zijn 200ste Eredivisiewedstrijd spelen. Dit seizoen bereikten al 6 andere spelers in de competitie die mijlpaal: Adil Auassar (Sparta Rotterdam), Tim Matavz (Vitesse), Hakim Ziyech (Ajax), Jordy Clasie (AZ), Remko Pasveer (Vitesse) en Steven Berghuis (Feyenoord). Maher speelde in de tweede helft van seizoen 2017/2018 voor FC Twente; 16 partijen, 1 goal.

Haris Vuckic is dit seizoen tot nu toe topscorer van FC Twente. Hij heeft 9 doelpunten gemaakt. Enes Ünal (18 goals) in 2016/2017 was de laatste speler die voor FC Twente in de dubbele cijfers belandde qua doelpunten in de Eredivisie.

Bij FC Utrecht ontbreekt Simon Gustafson vanwege een schorsing. Sean Klaiber, Adam Maher en Issah Abass staan op scherp. Bij FC Twente staat Aitor Cantalapiedra op scherp.