De laatste keer dat FC Utrecht een wedstrijd speelde in het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk, was het de FC uit de Domstad die de thuisspelende partij was. Op 20 juli 2017 ontvingen de Utrechters in Waalwijk het Maltese Valletta FC, dat met 3-1 werd verslagen in een Europa League-voorrondepartij.

Op 9 februari 2014 speelde FC Utrecht voor het laatst in het Mandemakers Stadion tégen RKC Waalwijk. Dat liep voor de Utrechters niet goed af. Het werd 5-2 voor de Brabanders, waarvoor Romeo Castelen, Daniël de Ridder, Kenny Anderson, Jean-David Beauguel en Aurélien Joachim tot scoren kwamen. Namens de Domstedelingen vonden die dag Jens Toornstra en Steve De Ridder het net.

Eerder dit seizoen legde FC Utrecht het op eigen veld af tegen RKC Waalwijk. Een doelpunt van Melle Meulensteen betekende op 1 december 2019 in Stadion Galgenwaard een 0-1 eindstand.

De laatste 2 keer dat FC Utrecht een uitpartij tegen RKC Waalwijk speelde in de Eredivisie, verloren de Domstedelingen. De 5 maal daarvoor bleven de Utrechters zonder nederlaag aan de Akkerlaan.

FC Utrecht is in 2020 nog ongeslagen. De ploeg van trainer/coach John van den Brom speelde dit jaar tot nu toe 5 partijen in de Eredivisie en 2 duels in de TOTO KNVB Beker.

RKC Waalwijk won op eigen veld in de Eredivisie 12 keer van FC Utrecht. Alleen Roda JC Kerkrade verliet vaker puntloos het Mandemakers Stadion (13 maal).

De Waalwijkers hebben 12 punten na 24 Eredivisiepartijen. Dat zijn er evenveel als in de seizoenen 1993/1994, 1998/1999 en 2009/2010, het laagste aantal ooit voor de club na 24 Eredivisieduels, omgerekend naar 3 punten per overwinning.

RKC Waalwijk verloor dit seizoen in de Eredivisie al 6 keer nadat het op een voorsprong kwam. Dat is meer dan elke andere club.

FC Utrecht veroverde dit seizoen in de Eredivisie 14 punten in wedstrijden waarin de ploeg op achterstand kwam (4 zeges, 2 remises). Alleen PSV (16) veroverde meer punten vanuit een achterstand.

Bij RKC Waalwijk maakten verdedigers (8 goals) dit seizoen meer treffers dan aanvallers (7 doelpunten). Alleen PSV (9 stuks) kwam via verdedigers deze jaargang vaker tot scoren dan de geel-blauwen.

Gyrano Kerk is met 9 doelpunten momenteel clubtopscorer van FC Utrecht. In zijn laatste 7 Eredivisiepartijen was de aanvaller rechtstreeks betrokken bij 6 goals: 4 doelpunten, 2 assists.

Sylla Sow is gedeeld clubtopschutter van RKC Waalwijk. Sow speelde in 1 officiële wedstrijd in het vlaggenschip van FC Utrecht. Hij kwam bovendien 81 keer in actie met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

RKC Waalwijk scoorde dit seizoen 5 keer vanuit een standaardsituatie. Dat is het minste van alle clubs in de Eredivisie.

FC Utrecht scoorde dit seizoen 17 maal vanuit een standaardsituatie. Alleen AZ (18 keer) scoorde vaker uit een standaardsituatie.

Bij RKC Waalwijk keert Juriën Gaari terug van een schorsing. Stanley Elbers, Daan Rienstra en Sylla Sow staan bij de Brabanders op scherp. FC Utrecht ziet Simon Gustafson terugkeren van een schorsing maar mist Sean Klaiber, die 1 wedstrijd moet brommen. Adam Maher en Issah Abass staan op scherp.