Worldwide: Ayoub maakt indruk bij Panathinaikos-rentree

02 december 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: updates over onder anderen Yassin Ayoub en Randy Wolters.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: updates vanuit Griekenland over Yassin Ayoub en Randy Wolters, promotie in Polen voor Mehdi Lehaire en een tegenvaller voor Jeff Hardeveld.

Een maand of twee konden de supporters van Panathinaikos niet genieten van de voetbalkunsten van Yassin Ayoub, maar afgelopen weekend maakte de oud-speler van FC Utrecht dan eindelijk zijn rentree bij de Griekse topclub. In de met 2-1 gewonnen partij tegen Panaitolikos kwam de middenvelder halverwege de tweede helft binnen de lijnen.

En in die pak ‘m beet 25 speelminuten die Ayoub maakte, liet hij kennelijk een goede indruk achter. Want, zo Twitterde het clubaccount van Panathinaikos: ‘Yassin Ayoub came back stronger!’ Voor de ex-speler van FC Utrecht, die 172 keer in actie kwam namens de Domstedelingen, was het zijn tiende wedstrijd namens de topploeg uit Griekenland. Daar kunnen ze de impulsen van Ayoub maar wat goed gebruiken, want op dit moment staat Panathinaikos op plek acht in de veertien teams tellende Super League 1. De achterstand op koploper Olympiakos Piraeus bedraagt al tien punten, en dan heeft de ranglijstaanvoerder ook nog eens twee duels minder gespeeld dan Panathinaikos.

Hardeveld geopereerd
Voormalig speler van FC Utrecht Jeff Hardeveld heeft in zijn loopbaan al de nodige blessures moeten verstouwen, en is in de laatste fase van de eerste seizoenshelft door fysieke ongemakken voor Heracles Almelo ook niet inzetbaar. Eind vorige week is de linksback geopereerd naar aanleiding van klachten in de lies- en buikwandstreek. “We kiezen ervoor om het nu te doen zodat ik de tweede seizoenshelft weer fit en pijnvrij aan de start kan verschijnen. Ik loop hier al een tijdje mee en het wordt elke keer iets erger”, aldus Hardeveld op het digitale thuis van de Heraclieden.

Stap omhoog voor Lehaire
In Polen heeft oud-speler van Jong FC Utrecht Mehdi Lehaire binnen zijn club Miedz Legnica promotie gemaakt. De Belg is namelijk overgeheveld van het tweede team, dat uitkomt op het vierde niveau, naar het eerste elftal. En die ploeg speelt in de tweede divisie van Polen. Zo’n zelfde stap hoopt Ruben Hoogenhout, eveneens ex-Jong FC Utrecht, ongetwijfeld ook te maken. De verdediger is in november bij de B-kern van Miedz Legnica neergestreken.

Wolters wacht op competitieherstart
Oud-speler van FC Utrecht Randy Wolters wacht ondertussen in Griekenland nog altijd op zijn debuut voor AO Xanthi. Bij die club werd de aanvaller begin oktober gepresenteerd, maar van wedstrijden spelen is het nog niet gekomen. Vanwege Corona ligt de competitie in de zogeheten Super League 2, de tweede divisie van Griekenland, nog altijd stil.

Volgende week aflevering 112 van deze rubriek!