Utrechtse eSporters pakken weer punten in eDivisie

10 december 2020

eSports-ploeg van FC Utrecht vecht zich knap terug in duel met ADO Den Haag.

Het eSports-team van FC Utrecht is erin geslaagd om weer eens te winnen in de eDivisie. De Domstedelingen moesten tijdens speelronde 7 nog wel hun meerdere herkennen in FC Emmen, maar herstelden zich knap met een overwinning op ADO Den Haag in speelronde 8.

FC UTRECHT – FC EMMEN

De kansen zijn schaars in de openingsfase van de wedstrijd, maar vlak voor rust vindt Jaey Daalhuisen een gaatje in de verdediging van FC Emmen. De eSporter van FC Utrecht weet zijn spits met een steekpass vrij te spelen en schiet beheerst binnen: 1-0. Ook in de tweede helft gaat de Nieuwegeiner op zoek naar doelpunten en met succes. De voormalig nummer 2 van Nederland weet een corner keurig achter de doelman van FC Emmen te koppen: 2-0. Pas in de slotfase van de wedstrijd laat de ervaren Levy Frederique van zich horen. De eSporter van FC Emmen weet zichzelf knap vrij te spelen in de zestien van FC Utrecht en schiet feilloos raak: 2-1. In de laatste minuten van de wedstrijd krijgt Daalhuisen nog een goede mogelijkheid om op een 3-1 voorsprong te komen. De doelman van FC Emmen steekt hier echter een stokje voor en houdt de eindstand op 2-1.

Aan Melvin Boere de taak om de 2-1 voorsprong vast te houden tegen Toon Buné. Het 16-jarige eSports-talent van FC Emmen zoekt nadrukkelijk de aanval. Echter lijkt FC Utrecht de rust met een 0-0 stand te halen, maar in de laatste seconde voor de break scoort FC Emmen: 0-1. Vlak na rust slaat eDivisie-debutant Buné opnieuw toe. Met zijn spits schiet de eSporter van FC Emmen de bal achter de doelman van FC Utrecht: 0-2. In een uiterste poging probeert Boere de stand gelijk te trekken, maar de eSporter van FC Emmen scoort in de tegenaanval: 0-3. Hierdoor gaan de punten naar de ploeg uit Emmen.

Jaey Daalhuisen – Levy Frederique 2-1;
Melvin Boere – Toon Buné 0-3;
Einstand: 2-4.

ADO DEN HAAG – FC UTRECHT

ADO Den Haag begint voortvarend aan de wedstrijd. Al na tien minuten opent Rick Dame de score namens de club uit de Hofstad: 1-0. Vlak voor rust maakt de eSporter van ADO Den Haag er zelfs 2-0 van. In de tweede helft pakt Boere meer en meer het initiatief. De eSporter van FC Utrecht zet veel druk op Dame en dwingt hem daarmee tot het maken van fouten. In het Haags Kwartiertje verliezen de Hagenaars de bal op eigen helft en Boere verkleint daarmee de achterstand: 2-1.

FC Utrecht heeft de overhand in de beginfase van de tweede wedstrijd. Na een half uur spelen zet Daalhuisen het overwicht om in doelpunten. De Nieuwegeiner combineert zich gemakkelijk vrij en schiet binnen: 0-1. De eSporter van FC Utrecht gaat in de tweede helft vrolijk door met scoren. Daalhuisen heeft maar vijf minuten nodig in de tweede helft  om een 0-2 voorsprong te pakken. Een kwartier voor tijd lijkt FC Utrecht de wedstrijd op slot te gooien met een 0-3 voorsprong, maar de oud-eSporter van FC Utrecht Danny Hazebroek doet nog iets terug: 1-3. FC Utrecht speelt het restant van de wedstrijd zorgvuldig uit en haalt daarmee de drie punten binnen.

Rick Dame – Melvin Boere 2-1;
Danny Hazebroek – Jaey Daalhuisen 1-3;
Eindstand: 3-4.

Vooruitblik
Volgende week staan er twee krakers op het programma voor de eSports-ploeg van FC Utrecht, namelijk de wedstrijden tegen AZ en Feyenoord. Feyenoord heeft Julian van den Berg in de gelederen. De eSporter van Feyenoord is nog ongeslagen in de Weekend League. De Feyenoorder en Anders Vejrgang zijn de enige twee spelers ter wereld die alle 240 wedstrijden wonnen.