'Trots dat we op zo'n toernooi vertegenwoordigd zijn'

04 december 2020

In de FC Utrecht Matchday Podcast gaat het deze keer over FC Utrecht – ADO Den Haag en over de eSports-tak van de FC uit de Domstad.

In de vijfde FC Utrecht Matchday Podcast van dit seizoen ontvangen Corné in ’t Hout en Dick Teunen de als Marketeer Generatie Z bij FC Utrecht werkzame Sonny van Kranenburg. Het gaat natuurlijk over de wedstrijd van aanstaande zondag tegen ADO Den Haag, maar ook over de eSports-tak van de club. Wat is eSports nu precies, hoe heeft die discipline zijn plek gekregen binnen FC Utrecht en waarom is de club eigenlijk op dat vlak actief? Het zijn vragen die worden beantwoord in de vijfde episode van dit seizoen.

“Over twee weken gaat de FIFA eClub World Cup weer van start, en daar doen we met FC Utrecht ook aan mee. Onze eSporters Jaey Daalhuisen en Melvin Boere gaan ons dan vertegenwoordigen in zo’n groot, wereldwijd toernooi”, zegt Sonny van Kranenburg, die bij FC Utrecht werkzaam is als Marketeer Generatie Z en zich in die hoedanigheid bezighoudt met onder meer de eSports-tak van de Utrechtse Eredivisieclub. “Vorig jaar speelden we, om een voorbeeld te noemen, tegen Manchester City en Valencia. Dat je het tegen dergelijke clubs mag opnemen, is heel mooi. We willen ons meten met de grote namen en het maakt ons trots dat we op zo’n toernooi vertegenwoordigd zijn. Onze naam staat er maar wel mooi tussen.”

Beluister de volledige FC Utrecht Matchday Podcast:

FC Utrecht Podcast · FC Utrecht Matchday Podcast, S02 - E05: ADO-thuis