Strafschop nekt Jong FC Utrecht

14 december 2020

Domstedelingen verliezen met 0-1 van TOP Oss.

Sportcomplex Zoudenbalch was vandaag het strijdtoneel voor de wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en TOP Oss. Het treffen met de Brabanders is voor de Utrechtse beloftenploeg de laatste thuiswedstrijd in 2020. Dennis van der Heijden benut vlak voor rust de strafschop en zorgt daarmee voor de eindstand op het scorebord: 0-1.

Alles lijkt erop dat Jong FC Utrecht en TOP Oss met een 0-0 tussenstand de kleedkamers in gaan. Toch komt daar verandering in. Vierde man Dominique Prick heeft zojuist zijn scorebord omhoog gedaan om de minimale extra speeltijd aan te geven wanneer Dean Guezen een voorzet geeft. Die bal komt tegen de hand aan van linksback Héritier Deyonge. Scheidsrechter Jesse Rozendal is resoluut: Penalty. Dennis van der Heijden gaat achter de bal staan en schiet ‘m feilloos in de linkeronderhoek: 0-1.

Rode kaart
De ploeg van trainer/coach Ab Plugboer moet daardoor in de tweede helft in de achtervolging. Jong FC Utrecht is vervolgens gretig op zoek naar de gelijkmaker, maar slordigheden voorkomen een Utrechtse treffer. De beloftenploeg van FC Utrecht staat in het laatste kwartier met tien man op het veld. Na een duel tussen Cas Peters en Ruben Kluivert is het de verdediger van Jong FC Utrecht die een rode kaart van scheidsrechter Rozendal ontvangt.

Houweling voorkomt erger
Doelman Joey Houweling keept vandaag een puike wedstrijd. De goalie van Jong FC Utrecht weet lange tijd zijn doel schoon te houden. Ook bij de strafschop zit de 20-jarige doelman er erg dichtbij. Met name in de laatste vijf minuten van de wedstrijd laat Houweling zien wat hij in huis heeft. Na balverlies in het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht is het Dean Guezen die twee keer gevaarlijk kan uithalen. Twee keer voorkomt Houweling op fantastische wijze een verdubbeling van de Brabantse voorsprong.

Debutanten in de basis
Jong FC Utrecht tegen TOP Oss zal voor Derensili Sanches Fernandes en Denso Kasius een wedstrijd zijn om niet snel te vergeten. De aanvaller en rechtsback stonden vandaag voor het eerst in de basis bij Jong FC Utrecht. Sanches Fernandes kwam afgelopen zomer over van Excelsior. Kasius maakte vorig seizoen, nadat hij doorstroomde vanuit de Onder 19, zijn eerste minuten voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen viel de rechtsback al een aantal keer in, vandaag werden zijn prestaties beloond met een basisplek.

Laatste wedstrijd in 2020
Voor Jong FC Utrecht staat aankomend zaterdag de laatste competitiewedstrijd in 2020 op het programma. Op die dag nemen de Domstedelingen het op tegen De Graafschap. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt met de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie.

Jong FC Utrecht - TOP Oss 0-1 (0-1)
45+2. Dennis van der Heijden 0-1

Gele kaarten: Ruben Kluivert (Jong FC Utrecht), Dennis van der Heijden (TOP Oss), Cas Peters (TOP Oss), Reda Akmum (Jong FC Utrecht).