René Hake tekent nieuw contract als hoofdtrainer FC Utrecht

31 december 2020

Oefenmeester komende 1,5 jaar hoofdtrainer van FC Utrecht.

FC Utrecht heeft René Hake aangesteld als hoofdtrainer van het eerste elftal voor het komende 1,5 jaar. De oefenmeester nam afgelopen periode reeds de taken waar als hoofdtrainer van het eerste elftal. Ab Plugboer zal tot het einde van het seizoen aanblijven als hoofdtrainer van Jong FC Utrecht.

Hake heeft een jarenlange staat van dienst bij zowel Eredivisie- als Eerste Divisie clubs. Zo was Hake onder meer hoofdtrainer van FC Emmen, FC Twente en SC Cambuur. Medio 2019 heeft de in Coevorden geboren trainer de stap gemaakt naar FC Utrecht, waar hij werd aangesteld als hoofdtrainer van Jong FC Utrecht.

De beloftenploeg presteerde onder zijn leiding uitstekend en wist in een vervroegd gestopte competitie een puntenrecord te vestigen. Nog nooit haalde de beloftenploeg zoveel punten als in seizoen 2019/2020: 38 in totaal, tot de competitie abrupt ten einde kwam vanwege het coronavirus. Vanaf begin november dit jaar nam Hake de taken van de vertrokken John van den Brom waar als hoofdtrainer van het eerste elftal. Deze periode gaat nu een vervolg krijgen. Naast het doorschuiven van Hake, zal ook Sander Keller definitief doorgeschoven worden als assistent-trainer van het eerste elftal.

“De afgelopen periode hebben we gebruikt om René Hake samen met de staf de kans te geven zijn visie en handelswijze te implementeren bij de eerste selectie,” aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “We zien een duidelijke lijn terug in met name de teamspirit en karakter van de ploeg. De resultaten in de vorm van punten zijn de afgelopen periode nog niet naar wens, maar we hebben vertrouwen dat dit snel gaat komen.

René is veeleisend, duidelijk en vraagt het uiterste van de spelers en mensen om hem heen. Dat is de lijn die we ons hadden voorgesteld en nu moet dat vaker gepaard gaan met resultaten. We zijn blij dat we met René een langere periode als hoofdtrainer zijn overeengekomen en dat we blijven bouwen aan onze doelen en ambities,” sluit Zuidam af.

“Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg om de lijn die we vanaf november hebben ingezet, door te zetten”, vertelt René Hake. “De afgelopen maanden zijn we hard aan het werk geweest om het spel, in de breedste vorm, te verbeteren. We moeten hierin de volgende stap maken, om wedstrijden ook in de vorm van drie punten naar onszelf toe te trekken. Daar gaan we vanaf 3 januari weer hard aan werken en ik ben ervan overtuigd dat dat snel gaat komen.”