Remise tegen Fortuna Sittard

19 december 2020

FC Utrecht speelt in Stadion Galgenwaard gelijk: 1-1.

FC Utrecht en Fortuna Sittard hebben aan hun onderlinge treffen van vanavond (zaterdag) allebei een punt overgehouden. In Stadion Galgenwaard eindigde de Eredivisiepartij in 1-1.

Met de regelmaat van de klok pompt FC Utrecht, ook in de slotfase van de wedstrijd, de bal in het zestienmetergebied van Fortuna Sittard. In veel gevallen valt de bal net niet voor de voeten of het hoofd van een speler van de FC uit de Domstad, en de keren dat dat wel het geval is, blijven de Limburgers dankzij onder meer enkele saves van Yanick van Osch op de been.

Mahi opent de score, Polter maakt gelijk
Fortuna Sittard verdedigt de gelijke stand in Stadion Galgenwaard met hand en tand. De Limburgers incasseren kort na de break de 1-0 na een rake kopbal van Mimoun Mahi volgend op een corner van Gyrano Kerk en komen tien minuten later alweer op gelijke hoogte. Sebastian Polter kopt de bal in het doel van Eric Oelschlӓgel (1-1), de goalie die enkele dagen nadat hij in de TOTO KNVB Beker zijn officiële debuut namens FC Utrecht maakt ook zijn eerste Eredivisie-optreden mag bijschrijven.

300 x Van der Maarel
Voor verdediger Mark van der Maarel van FC Utrecht is Fortuna Sittard-thuis een jubileummatch. Het is de 300ste officiële partij die de achterhoedespeler speelt namens FC Utrecht. Die mijlpaal bereikt hij enkele weken nadat hij in De Kuip tegen Feyenoord al zijn 250ste wedstrijd namens de Domstedelingen voetbalt in de Eredivisie. Ter gelegenheid van zijn jubileum wordt de routinier voorafgaand aan de partij gehuldigd. 

Dinsdag: FC Emmen-uit
Het volgende duel van FC Utrecht staat al voor de deur. Dinsdag treedt het team van trainer/coach René Hake in De Oude Meerdijk aan tegen FC Emmen. Na de kerstdagen volgt op 27 december dan nog een thuismatch tegen AZ. Daarna breekt een korte winterstop aan.

FC Utrecht - Fortuna Sittard 1-1 (0-0)
52 Mimoun Mahi 1-0
63 Sebastian Polter 1-1

Gele kaarten: Gyrano Kerk (FC Utrecht), Martin Angha en Sebastian Polter (Fortuna Sittard).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlӓgel; Mark van der Maarel (80. Giovanni Troupée), Tommy St. Jago, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Joris van Overeem (80. Othmane Boussaid), Bart Ramselaar (69. Eljero Elia), Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Mimoun Mahi, Moussa Sylla (69. Adrián Dalmau).

Opstelling Fortuna Sittard:
Yanick van Osch; Martin Angha, Ben Rienstra, Roel Janssen, George Cox; Tesfaldet Tekie, Mats Seuntjens, Zian Flemming; Emil Hansson (74. Jorrit Smeets), Sebastian Polter, Lisandro Semedo.