Plugboer: ‘Onnodig verloren’

14 december 2020

Trainer/coach Ab Plugboer over de 0-1 nederlaag tegen TOP Oss.

Veel doelpunten vielen er niet bij Jong FC Utrecht tegen TOP Oss. De benutte strafschop van Dennis van der Heijden leverde dan ook direct de einduitslag op: 0-1. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Ab Plugboer.

“Ik kijk terug op een wedstrijd die we onnodig met 0-1 verliezen”, begint trainer/coach Ab Plugboer zijn nabeschouwing op de wedstrijd. “Ik vind het met name cruciaal dat je in blessuretijd van de eerste helft die penalty tegen krijgt. Dat doet natuurlijk wat met je groep. Ook de rode kaart, die we ongeveer twintig minuten voor tijd kregen, deed wat met de groep. Dat zijn toch twee elementen die niet in je voordeel werken.”

Jong FC Utrecht speelde vandaag met een zeer jong elftal. Toch waren de Domstedelingen zeker niet kansloos tegen TOP Oss. “Het is goed om te zien dat die jonge jongens hebben aangetoond mee te kunnen op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie. Voor hen is dit ook weer een stukje ervaring.”

“Wat ik na afloop in de kleedkamer heb gezegd? Ik heb daar aangegeven dat de dingen die we hebben afgesproken, dat we die in eerste instantie niet voor mekaar kregen. Als dat wel lukt komen we in onze kracht qua veldspel. Dat vond ik in de eerste helft niet goed verzorgd, in de tweede helft deden we dat beter waardoor je zag dat we positiespel kregen. Daar moeten we het van hebben, fysiek gezien zijn we ten opzichte van de meeste teams wat minder. Maar dat mag ook, dat komt natuurlijk omdat we allemaal jonge jongens hebben.”