Ook beloften aan de bak: De Graafschap-uit

19 december 2020

Laatste competitiewedstrijd van 2020 voor Jong FC Utrecht is vanmiddag (zaterdag) in Doetinchem.

Niet alleen het eerste elftal van FC Utrecht speelt vandaag (zaterdag) een competitiewedstrijd, ook de beloftenploeg komt in actie. Drie Keuken Kampioen Divisie-punten zijn er te verdienen vanmiddag in Doetinchem, waar het uitduel met De Graafschap om 14.00 uur begint.

Met wat gevoel voor dramatiek zou je kunnen zeggen dat voor Jong FC Utrecht na vanmiddag de cirkel van 2020 mooi rond is. Immers: de beloftenploeg uit de Domstad speelde de eerste wedstrijd van dit kalenderjaar in De Vijverberg tegen De Graafschap, en sluit het voetbaljaar in datzelfde stadion tegen diezelfde ploeg ook af.

Vier debutanten
Het duel van eerder dit jaar, op 10 januari, werd gespeeld op het moment dat het vlaggenschip van de FC nog op trainingskamp was in Spanje. Enkele spelers uit de vaste beloftenkern maakten ook deel uit van de selectie voor die oefenstage, en zo kon het dat namens een piepjong Jong FC Utrecht liefst vier spelers die bewuste dag hun debuut maakten in het betaalde voetbal: keeper Jord Ruijgrok, verdediger Djevencio van der Kust en de aanvallers Yassin Nasser en Özcan Yasar maakten in Doetinchem hun eerste Keuken Kampioen Divisie-speelminuten. Pas in de vijfde minuut van de blessuretijd wist titelkandidaat De Graafschap de ultrajonge talentenploeg te verschalken; het was Ralf Seuntjens die toen de winnende goal maakte (2-1).

Nummer drie versus nummer dertien
De Graafschap behoort ook dit seizoen tot de kanshebbers voor het kampioenschap, al heeft de ploeg van trainer Mike Snoei inmiddels wel een achterstand van acht punten opgelopen op koploper SC Cambuur en een achterstand van vijf punten op Almere City FC. Daarmee zijn ook direct de enige twee teams genoemd die op de ranglijst hoger staan dan de Superboeren. Jong FC Utrecht bezet de dertiende plek van het klassement in een zone waarin de verschillen klein zijn; nummer negen Roda JC Kerkrade heeft slechts drie punten meer dan het Utrechtse beloftenteam.

Live verslag via Twitter, FOX Sports 1 zendt duel uit
De wedstrijd De Graafschap – Jong FC Utrecht begint vanmiddag (zaterdag) in Doetinchem om 14.00 uur. FC Utrecht doet via Twitter vanuit de Achterhoek live verslag van de partij. Het duel wordt bovendien rechtstreeks uitgezonden op FOX Sports 1. De uitzending, inclusief voorbeschouwingen met de trainers, begint om 13.50 uur.