Moeizame week voor eSporters FC Utrecht in de eDivisie

03 december 2020

eSports-team FC Utrecht pakt slechts één punt in de duels met Vitesse en RKC Waalwijk.

De eSports-ploeg van FC Utrecht heeft een uitstekende tweede week in de eDivisie geen vervolg weten te geven. De Domstedelingen wisten een ruime achterstand tegen Vitesse nog wel recht recht te trekken, maar legden het een dag later af tegen de eSporters van RKC Waalwijk.

FC UTRECHT – VITESSE

FC Utrecht heeft het lastig in de openingsfase van de wedstrijd. Het zijn voornamelijk de verdedigers van Melvin Boere die de Arnhemmers van scoren weten te houden. Toch weet Levi de Weerd na ruim een half uur een gaatje te vinden in de verdediging van Boere. Met een fraaie passeerbeweging brengt De Weerd zijn spits in een goede scoringspositie en rond keurig af: 0-1. Lang houdt Boere de stand op 0-1, maar in het laatste kwartier van de wedstrijd slaat Vitesse nog tweemaal toe: 0-3.

Ondanks dat Jaey Daalhuisen een 0-3 achterstand moet ombuigen begint de Nieuwegeiner met veel zelfvertrouwen aan zijn duel. Met aanvallend spel gaat Daalhuisen op jacht om de punten in de Domstad te houden. Na een kwart wedstrijd komt Daalhuisen op een 1-0 voorsprong en na een half uur spelen schiet Daalhuisen vanaf randje zestien de bal voor de tweede keer achter de doelman van Vitesse: 2-0. Waar zijn directe tegenstander Renzo Oemrawsingh voor de wedstrijd nog rustig op de stoel zit, is dat nu niet meer het geval. Een stunt lijkt in de maak, want na een uur spelen heeft Daalhuisen zijn derde doelpunt erin liggen. Hiermee zet de voormalig nummer twee van Nederland FC Utrecht weer naast Vitesse: 3-3. Even lijkt er nog meer in te zitten, maar beide eSporters komen in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer tot scoren. FC Utrecht houdt één punt over aan het duel.

Melvin Boere – Levi de Weerd 0-3;
Jaey Daalhuisen – Renzo Oemrawsingh  3-0;
Eindstand: 3-3.

FC UTRECHT – RKC WAALWIJK

In Leroy Miggels treft Jaey Daalhuisen een tegenstander in vorm. De van FC Emmen overgenomen eSporter won daags voor het treffen met FC Utrecht met 0-3 van Feyenoorder Ryan Tilborg. Ook in de wedstrijd tegen FC Utrecht laat Miggels zijn kwaliteiten zien. Kort voor rust neemt de eSporter van RKC Waalwijk een brutale 0-2 voorsprong. In de tweede helft probeert Daalhuisen het tij te keren, maar zonder succes. Miggels maakt goed gebruik van de enorme druk die FC Utrecht uitoefent op zijn verdediging en slaat in de omschakeling toe: 0-3

Melvin Boere wacht de opdracht om een 0-3 achterstand om te buigen. In de eerste minuten van de wedstrijd krijgen beide heren een aantal goede mogelijkheden om te scoren. Het is Jaap van Alphen die ook daadwerkelijk toeslaat. Tien minuten voor rust komt hij op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft probeert Boere nog voor een persoonlijke overwinning te gaan. De eSporter van FC Utrecht zet vroeg druk op zijn tegenstander en met succes. Halverwege de tweede helft trekt Boere de stand gelijk: 1-1. Vlak voor tijd slaat Boere nogmaals toe. Hierdoor boekt Boere een persoonlijke 2-1 overwinning, maar FC Utrecht houdt geen punten over aan dit duel.

Jaey Daalhuisen – Leroy Miggels 0-3;
Melvin Boere – Jaap van Alphen 2-1;

Eindstand: 2-4.

Vooruitblik
Met één punt in de afgelopen twee speelrondes is het voor FC Utrecht noodzakelijk om volgende week meer punten te pakken. Dit moet gebeuren tegen de eSports-ploegen van FC Emmen en ADO Den Haag. In de wedstrijd tegen ADO Den Haag treft FC Utrecht een oud-bekende, namelijk Danny Hazebroek. Hazebroek kwam in het verleden uit voor FC Utrecht en vertegenwoordigt momenteel ADO Den Haag op de Xbox.