Knotsgekke cupclash eindigt in anticlimax

16 december 2020

FC Utrecht verliest in tweede ronde TOTO KNVB Beker in Amsterdam van Ajax: 5-4.

In een knotsgekke cupclash heeft FC Utrecht aan het kortste eind getrokken. De ploeg van trainer/coach René Hake verloor vanavond (woensdag) in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker in de Johan Cruijff ArenA met 5-4 van Ajax.

Met nog tien minuten op de klok wordt FC Utrecht ver teruggedrongen op de eigen helft door Ajax. De Amsterdammers moeten wel: ze kijken tegen een 3-4 achterstand aan en hebben nog tien minuten de tijd om daar tegen een uitstekend spelend team uit de Domstad wat aan te doen.

Anticlimax
De bekerdroom van de Utrechters spat door schoten in de bovenhoek van Zakaria Labyad (tien minuten voor tijd, 4-4) en Dusan Tadic (twee minuten voor tijd, 5-4) uiteen. Aan een knotsgekke cupclash houden de Utrechters niets over; behalve een anticlimax.

Twee keer Mahi
FC Utrecht speelt ijzersterk in Amsterdam en komt na precies 59 tellen op voorsprong via Mimoun Mahi. Na goed doorjagen van aanvoerder Mark van der Maarel prikt de aanvaller de bal tegen de touwen: 0-1. Mahi is ook na de break bijzonder rap trefzeker. In de tweede helft heeft FC Utrecht er precies 70 tellen voor nodig om de weg naar het net te vinden. Mahi’s 2-2 gumt in feite treffers uit van Tadic (achtste minuut, van richting veranderde vrije trap, 1-1) en Labyad (blessuretijd van de eerste helft, 2-1, in het doel staat dan bij FC Utrecht inmiddels Eric Oelschlӓgel, die Maarten Paes vervangt nadat de goalie een blessure oploopt).

Veerkracht
Lang staat die gelijke stand niet op het bord. Een van richting veranderd schot van Antony betekent de 3-2. FC Utrecht toont dan andermaal veerkracht en komt via Sander van de Streek twee minuten later - de tweede helft is dan amper tien minuten bezig - op 3-3. En als invaller Moussa Sylla er dan met nog twintig minuten ook nog 3-4 van maakt, ziet het er voor FC Utrecht nog weer een stuk beter uit. Maar doelpunten van Labyad en Tadic zorgen ervoor dat een knotsgekke cupavond voor de ploeg van Hake eindigt in een anticlimax.

Zaterdag: Fortuna Sittard-thuis
Lang de tijd om bij de uitschakeling in de TOTO KNVB Beker stil te staan, is er voor de FC niet. Zaterdag al wacht de volgende wedstrijd. Dan komt Fortuna Sittard op bezoek in Stadion Galgenwaard en zijn er drie Eredivisiepunten te verdienen.

Ajax - FC Utrecht 5-4 (2-1)
1. Mimoun Mahi 0-1
8. Dusan Tadic 1-1
45+1. Zakaria Labyad 2-1
47. Mimoun Mahi 2-2
54. Antony 3-2
56. Sander van de Streek 3-3
70. Moussa Sylla 3-4