Jong FC Utrecht op puntenjacht in Flevoland

04 december 2020

Utrechtse beloftenploeg speelt vanavond (vrijdag) uitpartij tegen titelkandidaat Almere City FC.

Jong FC Utrecht gaat vanavond (vrijdag) op bezoek bij Almere City FC. Het uitduel met de titelkandidaat in de Keuken Kampioen Divisie begint in het Yanmar Stadion om 21.00 uur.

Een doelpunt van teamtopscorer Jeredy Hilterman bleek afgelopen maandag onvoldoende om tenminste een punt te oogsten tegen Telstar. Op Sportcomplex Zoudenbalch wist het Utrechtse team zich niet te ontdoen van de Vloek van Velsen-Zuid: voor de zesde keer op rij gingen de Utrechtse beloften onderuit tegen de Witte Leeuwen; deze keer met 1-2. “Er had meer ingezeten. Uiteindelijk is het dus een onnodige nederlaag te noemen”, aldus trainer/coach Ab Plugboer over de partij van begin deze week. “Tegen Almere City FC moeten we de weg die we zijn ingeslagen weer voortzetten.”

Tien punten uit vier duels
En met die weg doelt oefenmeester Plugboer op de uitstekende serie die voorafging aan Telstar-thuis. In de vier potten in aanloop naar die partij, pakten de Utrechters namelijk tien punten; drie tegen FC Dordrecht, Roda JC Kerkrade en Helmond Sport en een tegen Jong PSV, in een wedstrijd waarin dat er trouwens gekeken naar de kansen en de onderlinge verhoudingen eigenlijk ook drie hadden kunnen en misschien wel moeten zijn. Spits Hilterman is bij Jong FC Utrecht, gelet op de statistieken, de Man in Vorm. In de laatste negen partijen lukte hij negen doelpunten. In de Keuken Kampioen Divisie zijn er slechts twee spelers die tot nu toe vaker het net vonden: Robert Mühren (SC Cambuur, 11) en competitietopschutter Eliás Már Ómarsson (Excelsior, 16).

Winst in laatste onderlinge ontmoeting
De laatste keer dat Jong FC Utrecht speelde tegen Almere City FC, was op 2 december 2019. Die dag wonnen de talenten uit Utrecht op Zoudenbalch met 3-1 van de ambitieuze Flevolanders, waarvoor die dag nota bene de van FC Utrecht gehuurde Nick Venema tot scoren kwam. Dit seizoen behoort Almere City FC tot de teams die strijden om de promotieplekken. In de ploeg van Ole Tobiasen is de ervaren spits Thomas Verheydt de meest trefzekere; hij scoorde tot nu toe 8 maal.

Op jacht naar punten en daarmee een primeur
Pakt Jong FC Utrecht in Flevoland één of meerdere punten, het zou een unicum zijn. Sinds de ploeg in 2016/2017 toetrad tot de Eerste Divisie werd er aan de Competitieweg in Almere door de talenten uit de Domstad drie keer gespeeld, en drie keer verloren (2-1, 2-1 en 3-1).

Live verslag via Twitter, FOX Sports zendt duel rechtstreeks uit
De wedstrijd Almere City FC – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 21.00 uur en via Twitter doet FC Utrecht vanuit Flevoland rechtstreeks verslag. Daarnaast zendt FOX Sports de wedstrijd live uit. De uitzending begint op FOX Sports 4 om 20.50 uur.