Jong FC Utrecht ontvangt productief Excelsior

11 december 2020

Weerzien met diverse oude bekenden voor Utrechtse beloftenploeg, vanavond (vrijdag) op Zoudenbalch.

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch. Jong FC Utrecht neemt het daar vanaf 18.45 uur op tegen Excelsior. Die ploeg wordt getraind door oud-FC Utrecht’er Marinus Dijkhuizen en beschikt over onder anderen de van FC Utrecht gehuurde middenvelder Mitchell van Rooijen.

In de laatste drie wedstrijden die Jong FC Utrecht speelde, nam de ploeg uit de Domstad telkens de leiding. In Eindhoven tegen Jong PSV via een doelpunt van Djevencio van der Kust, op eigen veld tegen Telstar door een treffer van teamtopschutter Jeredy Hilterman en vorige week in Flevoland tegen Almere City FC via een goal van Daniel Arzani. Maar het vasthouden van die goede uitgangspositie lukte telkens niet. Van Telstar (1-2) en Almere City FC (4-1) werd verloren, in Noord-Brabant werd tegen Jong PSV een punt geoogst (1-1).

Recente vorm
Aan het talententeam van trainer/coach Ab Plugboer de uitdaging om de winnende draad zo snel als mogelijk weer op te pikken. De recente vorm van de beloftenploeg is alvast beter dan die van tegenstander Excelsior; in het klassement van de tweede periode staat Jong FC Utrecht op plek zeven en bezetten de Rotterdammers de twaalfde positie.

IJslandse troef
De Kralingers, die worden getraind door oud-FC Utrecht’er Marinus Dijkhuizen en daarnaast beschikken over onder anderen de van FC Utrecht gehuurde Mitchell van Rooijen en oud-speler van FC Utrecht Robin van der Meer, zijn deze jaargang in grote mate afhankelijk van de bevliegingen van hun IJslandse troef Elías Már Ómarsson. De international is met 16 doelpunten topscorer van de competitie. Hij zorgt ervoor dat Excelsior tot de meest productieve teams van de competitie behoort en maakte in zijn eentje meer goals dan al zijn teamgenoten samen, en dat is ook niet zo’n grote verrassing als je weet dat de op één na meest scorende speler van de Rotterdammers slechts 2 treffers achter zijn naam heeft staan.

Voor het eerst
Jong FC Utrecht – Excelsior; het is een affiche dat nog nooit eerder werd geprint. Immers: in 2016/2017 traden de Utrechtse beloften toe tot de Eerste Divisie, en in de eerste drie seizoenen dat de Domstedelingen in die competitie speelden, kwam Excelsior nog uit in de Eredivisie. Vorig seizoen had de primeur kunnen worden voor wat betreft Jong FC Utrecht – Excelsior, maar door die wedstrijd ging vanwege corona een streep.

Live verslag via Twitter, uitzending op FOX Sports 4
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Excelsior begint aan de Koningsweg in Utrecht om 18.45 uur. Het duel wordt live uitgezonden door FOX Sports. De uitzending, inclusief korte voorbeschouwingen met Plugboer en Dijkhuizen, begint op FOX Sports 4 om 18.35 uur. Uiteraard doet FC Utrecht via Twitter ook rechtstreeks verslag van de partij.