Jong FC Utrecht legt het af tegen De Graafschap

19 december 2020

Utrechtse talentenploeg in Doetinchem onderuit tegen Keuken Kampioen Divisie-titelkandidaat: 3-1.

Het is Jong FC Utrecht niet gelukt in de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2020 voor een stunt te zorgen in Doetinchem. Daar verloor het Utrechtse talententeam vanmiddag (zaterdag) met 3-1 van Keuken Kampioen Divisie-titelkandidaat De Graafschap.

Jong FC Utrecht krijgt het halverwege de eerste helft even niet voor elkaar om de bal goed weg te werken en in de eigen ploeg houden, en het is in die fase dat De Graafschap toeslaat met de geslepenheid die past bij een ervaren team zoals dat van de Doetinchemmers. Aanvaller Daryl van Mieghem, die in het verleden nog een seizoen in de jeugdopleiding van de Utrechters speelde, slaat met een hard en geplaatst diagonaal schot toe namens de Superboeren: 2-0.

Seuntjens breekt de ban
In een tijdsbestek van tien minuten trekt De Graafschap zo op het behoorlijk gehavende veld in De Vijverberg de wedstrijd naar zich toe. Want amper tien minuten voor die goal van Van Mieghem is ook Ralf Seuntjens al trefzeker. De captain van de Achterhoekers jaagt de bal vanaf eigen helft, op pak ‘m beet 55 meter van het doel van Jong FC Utrecht, feilloos over goalie Joey Houweling heen: 1-0.

Pabai vindt de aansluiting
Het lukt Jong FC Utrecht na de break niet om de in de eerste helft opgelopen achterstand nog weg te poetsen. De talenten uit de Domstad maken tien minuten voor tijd nog wel de aansluitingstreffer. Mark Pabai zorgt voor de 2-1, en daarmee gloort er een puntje aan de horizon voor de Utrechtse beloften. Maar de hoop op een remise wordt al snel de kop ingedrukt voor Seuntjens, die vijf minuten na de 2-1 zorgt voor de 3-1, en daarmee als het ware de wedstrijd beslist.

Oehlers maakt debuut
Voor Aurelio Oehlers zal De Graafschap - Jong FC Utrecht een wedstrijd zijn om voor altijd te onthouden. De aanvaller, 16 jaar, maakt als invaller tien minuten voor tijd voor het eerst zijn opwachting in de Keuken Kampioen Divisie en het betaalde voetbal. Oehlers speelt al enkele jaren in de jeugdopleiding van FC Utrecht en maakt in principe deel uit van de selectie van FC Utrecht Onder 18.

Winterstop
Voor Jong FC Utrecht is de winterstop aangebroken. De ploeg van Plugboer hervat de Keuken Kampioen Divisie op maandag 4 januari met een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Binnenkort gaat op FOX Sports een special in première waarin wordt teruggeblikt op de eerste seizoenshelft van de beloftenploeg. Die is vervolgens ook op het YouTube-kanaal van FC Utrecht te zien. 

De Graafschap - Jong FC Utrecht 3-1 (2-0)
14. Ralf Seuntjens 1-0
22. Daryl van Mieghem 2-0
81. Mark Pabai 2-1
85. Ralf Seuntjens 3-1

Gele kaarten: Julian Lelieveld, Danny Verbeek (De Graafschap).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

Opstelling De Graafschap:
Rody de Boer; Jasper van Heertum (88. Milan Hilderink), Toine van Huizen, Ted van de Pavert; Julian Lelieveld, Jordy Tutuarima, Rick Dekker (63. Jesse Schuurman), Elmo Lieftink, Ralf Seuntjens (88. Giannis Mystakidis); Daryl van Mieghem (70. Camiel Neghli), Joey Konings (63. Danny Verbeek).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Joey Houweling; Denso Kasius (46. Ruben Kluivert), Mark Pabai, Reda Akmum, Héritier Deyonge (55. Djevencio van der Kust); Raymond Huizing, Justin Lonwijk, Oussama Alou; Hicham Acheffay (61. Albert Lottin), Jeredy Hilterman, Tim Pieters (80. Aurelio Oehlers).