FC Utrecht met tiental gelijk tegen ADO

06 december 2020

Domstedelingen remiseren in Stadion Galgenwaard: 1-1.

FC Utrecht speelde vanmiddag (zondag) met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag. Het lukte de Utrechters niet om met tien man een verdiende voorsprong over de streep te trekken in Stadion Galgenwaard. 

Rechtsback Mark van der Maarel is het die de bal de Haagse zestien in krijgt, en daar staat centrumverdediger Justin Hoogma op de juiste plek. De achterhoedespeler tekent voor zijn eerste treffer van dit seizoen en schiet daarmee FC Utrecht, vlak na de rust, naar een verdiende 1-0 voorsprong.

Grote kansen
Dat het Hoogma is die de openingstreffer verzorgt, komt omdat de Domstedelingen in de eerste helft al diverse kansen om een doelpunt te maken onbenut laten. Zo stuiten aanvallers Mimoun Mahi en Gyrano Kerk op ADO Den Haag-doelman Luuk Koopmans en zijn er ook schietkansen voor Sander van de Streek en Django Warmerdam.

Veranderende verhoudingen
Na de break, bij een 1-0 stand, zorgen Van de Streek en Mahi nogmaals voor dreiging met schoten. Halverwege de tweede helft, nadat de ingevallen spits Adrián Dalmau zijn tweede gele kaart en dus een rode prent incasseert, veranderen de verhoudingen binnen de lijnen. Het Haagse elftal drukt het Utrechtse tiental ver terug en jaagt op de gelijkmaker.

Kramer bepaalt de eindstand
Lang heeft het er veel van weg dat de Domstedelingen het Haagse offensief succesvol weten af te slaan en de volle buit in Stadion Galgenwaard houden. Maar vijf minuten voor tijd gaat het dan toch mis. Kees de Boer geniet te veel vrijheid en ruimte en speelt de bal strak voor het Utrechtse doel langs. Daar is routinier Michiel Kramer er als de kippen bij, om de bal achter Maarten Paes te tikken en daarmee de eindstand te bepalen op 1-1.

Twee uitpartijen voor de boeg
De ploeg van trainer/coach René Hake heeft nu twee uitpartijen voor de boeg. Op zondag 13 december wacht een Eredivisiewedstrijd in Eindhoven tegen PSV en op woensdag 16 december staat er een TOTO KNVB Bekermatch op de rol in Amsterdam tegen Ajax. De volgende thuiswedstrijd van de FC is op zaterdag 19 december, tegen Fortuna Sittard.

FC Utrecht - ADO Den Haag 1-1 (0-0)
48.
Justin Hoogma 1-0
85. Michiel Kramer 1-1

Gele kaarten: Simon Gustafson (FC Utrecht), Lassana Faye, Ilay Elmkies, Samy Bourard, Vicente Besuijen (ADO Den Haag).

Rode kaart: 66. Adrián Dalmau (FC Utrecht, twee keer geel). 

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Mark van der Maarel, Emil Bergstrӧm, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Joris van Overeem (46. Adrián Dalmau), Bart Ramselaar (77. Leon Guwara), Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk (83. Willem Janssen), Mimoun Mahi (77. Eljero Elia).

Opstelling ADO Den Haag: 
Luuk Koopmans; Milan van Ewijk, Dario Del Fabro, Boy Kemper, Lassana Faye; Kees de Boer, Ilay Elmkies (46. Samy Bourard), Pascu (77. Jonas Arweiler); Vicente Besuijen, Michiel Kramer, Ricardo Kishna (61. Bilal Ould-Chikh).