FC Utrecht behaalt vergelijkbare omzet, ondanks impact coronavirus

08 december 2020

Utrechters presenteren financiële jaarcijfers.

FC Utrecht heeft boekjaar 2019-2020 afgesloten met een vergelijkbare omzet als het seizoen ervoor, ondanks de impact van het coronavirus. Daarnaast heeft de club, mede door de financiële injectie van de aandeelhouders, sinds jaren weer een positief eigen vermogen. Financieel en Operationeel Directeur Edo Keuning en Algemeen Directeur Thijs van Es geven tekst en uitleg over de jaarcijfers. In de video onderaan het artikel is de gehele uitleg te vinden.

“De nieuwe aandeelhouders hebben geld gestoken in de club, omdat zij geloof en vertrouwen hebben in de groeiplannen van FC Utrecht”, legt Financieel en Operationeel Directeur Edo Keuning uit. “Dat heeft ertoe geleid dat het eigen vermogen van -7,8 miljoen euro is gegroeid naar een positief eigen vermogen van 67.000 euro.”

“De omzet van het afgelopen seizoen is, ondanks de Coronapandemie, vergelijkbaar met die van de vorige jaargang. Dat is voor een belangrijk deel dankzij een hogere bezettingsgraad bij de wedstrijden die gespeeld zijn. De operationele kosten hebben we weten te beheersen, en zijn lager uitgekomen dan het jaar ervoor. Tot slot waren er onverwachte transferopbrengsten. De omzet, lage kosten en transferopbrengsten hebben ertoe geleid dat we betere resultaten hebben geboekt dan begroot. Wij hebben veel vertrouwen in de financiële basis van FC Utrecht en het resultaat van het komend seizoen”, sluit Keuning af.

Algemeen Directeur Thijs van Es vult aan: “Het bedrijf, de club, de gemeenschap van FC Utrecht wordt dus gezonder. Dat is te danken aan iedereen die ons blijft steunen op onze nieuwe strategie. Een strategie die verder gaat dan alleen het technische deel. Daar zijn we iedereen ontzettend dankbaar voor.

We zijn er meer dan ooit achter gekomen dat de club niet alleen doordat mensen hier bij elkaar komen verbindt, maar juist nu ook een hele belangrijke verbindende factor speelt in de tijden dat we elkaar wat moeilijker zien.

Als we het over de richting van de club hebben, en in de top 5/6 staan op alle fronten, bezig zijn met de gebiedsontwikkeling, ons inzetten voor de sportcampus Traiectum: dat is alleen maar mogelijk als we dat samen, met elkaar, als gemeenschap oppakken. Als we dat samen met elkaar willen creëren. Want Utrecht, dat zijn wij samen”, sluit Van Es af.

Het jaarverslag 2019-2020 is HIER te vinden.