eSporters FC Utrecht winnen van landskampioen

24 december 2020

eSporters FC Utrecht weten in eDivisie geen punten te pakken tegen Heracles Almelo, maar boeken wel zege op regerend landskampioen PEC Zwolle.

De eSports-ploeg van FC Utrecht is erin geslaagd om directe concurrent en regerend landskampioen PEC Zwolle te verslaan. In speelronde 11 van de eDivisie legden de Utrechtse eSporters het nog wel af tegen Heracles Almelo, maar in speelronde 12 wonnen de Domstedelingen verdiend van PEC Zwolle.

FC UTRECHT – HERACLES ALMELO

De beginfase van de wedstrijd is voor de ploeg uit Almelo. Rond het half uur spelen maakt Lev Vinken er met zijn specialiteit 0-1 van. Al hooghoudend passeert de eSporter van Heracles Almelo de Utrechtse verdediging en schiet binnen. Vlak na rust laat Melvin Boere zien het kunstje hooghouden ook te beheersen en passeert de verdedigers van Heracles alsof ze er niet staan: 1-1. Na de gelijkmaker heeft Heracles weer de overhand. In nog geen tien minuten speeltijd weten de Almeloërs drie keer het doel te vinden: 1-4. In de slotfase probeert Boere nog een eretreffer te maken, maar zonder succes.

Een lastige opgave voor Jaey Daalhuisen in het tweede duel met Heracles, maar de eSporter van FC Utrecht gaat vol voor de overwinning. De Nieuwegeiner moet lang zoeken naar een gaatje in de verdediging van de zwart-witten, maar weet deze vlak voor rust te vinden: 1-0. Ook in de tweede helft blijft de eSporter van FC Utrecht geloven in een goede afloop. Rond het uur spelen schiet Daalhuisen de bal vanaf links beheerst achter de doelman van Heracles: 2-0. De voormalig nummer twee van Nederland heeft nog één doelpunt nodig om de stand gelijk te trekken, maar weet het doel in de slotfase niet meer te vinden. De drie punten gaan naar de ploeg uit Almelo.

Melvin Boere – Lev Vinken 1-4;
Jaey Daalhuisen – Bryan Hessing 2-0;
Einstand: 3-4.

FC UTRECHT – PEC ZWOLLE

Beide ploegen houden elkaar lang in evenwicht, maar vlak voor rust slaat PEC Zwolle toe. Na een mooie lange bal ontstaat er ruimte voor Tony Kok, en die weet daar goed gebruik van te maken: 0-1. In de tweede helft heeft regerend landskampioen PEC Zwolle het lastig met FC Utrecht. Met een heerlijke beweging gaat Melvin Boere met zijn spits om de keeper heen en schiet in leeg doel binnen: 1-1. Vlak voor tijd lijkt FC Utrecht de wedstrijd te winnen, maar een geweldige redding van de Zwolse doelman voorkomt dit.

Jaey Daalhuisen schiet uit de startblokken in het tweede duel met PEC Zwolle. Binnen het kwartier breekt de Nieuwegeiner door aan de linkerkant van het veld en schiet binnen: 1-0. Stefan Vellinga moet op zoek naar een treffer en hierdoor ligt er meer ruimte achter de verdediging van de Zwollenaar. In de blessuretijd van de eerste helft maakt Daalhuisen gebruik van deze ruimte en zet de Domstedelingen op een 2-0 voorsprong. Ook na rust gaat de eSporter van FC Utrecht door met scoren. Binnen het uur zet de voormalig nummer twee van Nederland FC Utrecht op een comfortabele 3-0 voorsprong. Vlak voor tijd maakt Vellinga nog een eretreffer, maar FC Utrecht gaat er vandoor met de drie punten 3-1.

Melvin Boere – Tony Kok 1-1;
Jaey Daalhuisen – Stefan Vellinga 3-1;
Eindstand: 4-2.

VOORUITBLIK
Volgende week is de ontknoping van de eDivisie. Er staan maar liefst 5 duels op het programma. Het doel voor FC Utrecht is om in de top-12 te eindigen en zo zich te kwalificeren voor de play-offs. Op maandag wordt de beslissende week voor FC Utrecht eSports afgetrapt met een wedstrijd tegen VVV-Venlo. Een dag later nemen de eSporters uit de Domstad het op tegen Fortuna Sittard en sc Heerenveen. En tot slot eindigt het reguliere seizoen op woensdag voor FC Utrecht's eSporters met wedstrijden tegen FC Groningen en PSV Eindhoven.