Driepunter in Drenthe

22 december 2020

FC Utrecht te sterk voor FC Emmen in De Oude Meerdijk: 2-3.

FC Utrecht heeft in Drenthe van FC Emmen gewonnen. Vanavond (dinsdag) waren drie doelpunten precies voldoende voor de Domstedelingen om aan de goede kant van de score te staan. Eljero Elia, Joris van Overeem en invaller Adrián Dalmau zorgden daarvoor: 2-3.

Ineens staat-ie daar bij de eerste paal. Een klein beetje ruimte; en meer heeft hij ook niet nodig. De bal op de slof, keeper Dennis Telgenkamp geklopt, het net dat bolt. Invaller Adrián Dalmau maakt een kwartier voor tijd de - naar later blijkt - winnende treffer op het Drentse kunstgras: 2-3. Het is de eerste Eredivisietreffer van deze jaargang voor de Spanjaard. En zie daar: een parallel met de andere twee Utrechtse doelpuntenmakers deze avond kan getrokken worden.

Elia scoort eerste Eredivisiegoal in FC Utrecht-shirt
Want niet alleen Dalmau opent zijn doelpuntenrekening van dit seizoen in De Oude Meerdijk. Dat doet ook Eljero Elia, die met een hard en geplaatst tegendraads schot goalie Telgenkamp vanaf een meter of twintig verschalkt. Elia opent daarmee, halverwege de eerste helft, de score: 0-1.

Zeldzame afstandschotencombinatie
Maar lang genieten van die voorsprong is er voor FC Utrecht tegen FC Emmen niet bij. De Drenten komen kort na Elia’s openingsdoelpunt namelijk op 0-1 via een vrije trap van Miguel Araujo (1-1) en zetten vlak voor de rust ook nog de 2-1 op het bord. Dat gebeurt door een poeier van Lucas Bernadou. Araujo en Bernadou zorgen bijna voor een unicum: allebei scoren ze namelijk met een schot van buiten het strafschopgebied, en dat heeft FC Emmen in de clubgeschiedenis pas één keer eerder twee keer in één partij geflikt. Wanneer dat was? Op 16 september 2018 in Stadion Galgenwaard tegen, inderdaad, FC Utrecht.

Ook Van Overeem opent zijn doelpuntenrekening
Een treffer van Joris van Overeem zorgt ervoor dat FC Utrecht weer op gelijke hoogte komt met de equipe van Dick Lukkien. Gyrano Kerk passeert zijn bewaker Caner Cavlan en zet de bal voor, waarna Van Overeem bij de tweede paal het laatste en beslissende zetje geeft: 2-2. Daarmee is ook voor Van Overeem zijn eerste treffer van deze jaargang een feit.

Derde doelpunt als invaller voor Dalmau
Op het moment dat Van Overeem scoort, na een uur spelen in Emmen, staat Dalmau net een paar minuten in de ploeg van trainer/coach René Hake. De Spanjaard slaat een kwartier later toe. Het is de derde keer dat de spits als invaller voor FC Utrecht trefzeker is.

Dan toch die uitzege
De uitzege op FC Emmen is voor FC Utrecht de eerste driepunter in de Eredivisie op vreemd terrein van het jaar 2020. In de tien voorgaande uitduels van dit jaar werd zeven keer gelijkgespeeld en drie maal verloren.

FC Emmen - FC Utrecht 2-3 (2-2)
22. Eljero Elia 0-1
27. Miguel Araujo 1-1
43. Lucas Bernadou 2-1
60. Joris van Overeem 2-2
75. Adrián Dalmau 2-3

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Christiaan Bax.

Opstelling FC Emmen:
Dennis Telgenkamp; Ricardo van Rhijn, Keziah Veendorp, Miguel Araujo, Nick Bakker (84. Ben Scholte), Caner Cavlan; Sergio Peña, Glenn Bijl, Lucas Bernadou; Marko Kolar (69. Sekou Sidibe), Anco Jansen (69. Donis Avdijaj).

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlӓgel; Mark van der Maarel, Tommy St. Jago, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Joris van Overeem, Bart Ramselaar (56. Adrián Dalmau), Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Mimoun Mahi, Eljero Elia (76. Moussa Sylla).