Domper voor Utrechtse beloftenploeg

04 december 2020

Jong FC Utrecht verliest met 4-1 van Almere City FC.

Aan de Competitieweg speelde Jong FC Utrecht vandaag een uitduel met Almere City FC. Lang leek het erop dat de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel zou eindigen. Totdat er in dertien minuten tijd vijf doelpunten vielen. De Domstedelingen verliezen deze wedstrijd in het Yanmar Stadion met 4-1 van de ploeg uit Flevoland.

Ilias Alhaft aan de bal. De zojuist ingevallen speler van Almere City FC bedient Faris Hammouti. De 23-jarige Hammouti neemt de bal aan en besluit om aan de rand van het zestienmetergebied uit te halen. Raak. In de verre hoek eindigt die bal achter doelman Thijmen Nijhuis. Hammouti zet daarmee de eindstand op het scorebord: 4-1.

Spaarzame kansen
In de eerste helft zijn de kansen spaarzaam voor de beide ploegen. Aan de zijde van Jong FC Utrecht zijn het Justin Lonwijk en Odysseus Velanas die diverse schoten lossen. Doelman Michael Woud hoeft alleen nog niet in actie te komen. De grootste kansen in de eerste helft? Die komen op naam van Almere City FC. Gelukkig voor Jong FC Utrecht gaat het schot van Xian Emmers net naast en voorkomt een Utrechts been dat het schot van Oussama Bouyaghlafen achter doelman Thijmen Nijhuis eindigt.

Arzani
In de tweede helft opent Jong FC Utrecht de score. Hicham Acheffay wordt weggestuurd in het zestienmetergebied van Almere City FC. De nummer tien van Jong FC Utrecht dribbelt langs meerdere tegenstanders en geeft vervolgens de bal breed. Daniel Arzani staat waar hij hoort te staan en prikt de bal binnen. Voor de Australische vleugelspeler van FC Utrecht is het zijn eerste treffer dit seizoen.

Heel snel
Vervolgens gaat het snel. Heel snel. Drie minuten nadat Jong FC Utrecht de score heeft geopend, ligt de bal aan de andere kant alweer in het netje. De ingevallen Ilias Alhaft trekt naar binnen en haalt uit. Wat volgt een prachtig schot die via de onderkant van de lat in het doel van Jong FC Utrecht eindigt. 1-1. Twee minuten nadat de score gelijk is getrokken komt Almere City op voorsprong. Bij een aanval van de club uit Almere komt de bal ineens voor de voeten van Ryan Koolwijk. Die weet wel raad met het object en zorgt voor een tweede treffer. Vier minuten later profiteert Thomas Verheydt van miscommunicatie in de Utrechtse defensie: 3-1. Uiteindelijk is Hammouti die de vierde treffer voor Almere City FC op zijn naam zet.

Excelsior-thuis
De Domstedelingen spelen volgende week weer een wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch. Op die dag nemen de mannen van trainer/coach Ab Plugboer het op tegen Excelsior. Het duel met de ploeg uit Rotterdam wordt afgetrapt om 18.45 uur. Excelsior speelt aankomende maandag eerst nog een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Almere City FC – Jong FC Utrecht 4-1 (0-0)
57. Daniel Arzani 0-1
59. Ilias Alhaft 1-1
62. Ryan Koolwijk 2-1
66. Thomas Verheydt 3-1
70. Faris Hammouti 4-1

Gele kaarten: Sylian Mokono (Jong FC Utrecht), Ryan Koolwijk (Almere City FC).