Beloftenploeg herstart competitie met thuiswedstrijd

04 januari 2021

Het jaar 2021 wordt gestart met een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.

Voor Jong FC Utrecht begint vanavond het voetbaljaar 2021. De Domstedelingen herstarten vanavond de competitie met een thuiswedstrijd. De mannen van trainer/coach Ab Plugboer trappen op Sportcomplex Zoudenbalch om 21.00 uur af tegen de huidige nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie: FC Den Bosch.

Waar het vlaggenschip van FC Utrecht op 27 december haar laatste wedstrijd speelde, is dat voor de beloftenploeg van de FC uit de Domstad wel langer geleden. Op 19 december speelde Jong FC Utrecht haar laatste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. In Doetinchem eindigde het treffen met De Graafschap in een 3-1 nederlaag.

FC Den Bosch
De Bosschenaren willen de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht gebruiken om uit de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie te komen. De Brabantse voetbalploeg staat momenteel op de negentiende plaats met evenveel punten (11) als de houder van de rode lantaarn: FC Dordrecht. De laatste vijf wedstrijden van FC Den Bosch eindigden in 3 gelijke spelen en 2 nederlagen. “Ik ben vooral benieuwd hoe we uit de winterstop komen”, zegt trainer Erik van de Ven in een interview met het Brabants Dagblad.

Onderlinge ontmoetingen
Op 14 februari troffen de beide elkaar voor het laatst. In Den Bosch eindigde die ontmoeting in een 3-2 nederlaag. Lang leek het erop dat de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel zou eindigen, tien minuten voor tijd zorgde de treffer Ruben Rodrigues voor de eindstand op het scorebord. De laatste ontmoeting in Utrecht? Dat was op 16 september 2019. In Stadion Galgenwaard eindigde die wedstrijd maar liefst in een 5-1 overwinning. 

Live verslag via Twitter
De wedstrijd Jong FC Utrecht - FC Den Bosch begint vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 21.00 uur. Het duel met de Bosschenaren wordt live uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN. Niet in staat om achter de TV te gaan zitten? Volg dan het verslag van de volledige partij op het Twitterkanaal van FC Utrecht!