Belangrijke punten voor FC Utrecht in de eDivisie

17 december 2020

De eSporters van FC Utrecht moeten hun meerdere herkennen in AZ, maar boeken klinkende zege op Feyenoord.

De eSports-ploeg van FC Utrecht heeft noodzakelijke punten gepakt in de strijd om een plek in de Play-offs. In speelronde 9 is AZ weliswaar te sterk voor de eSporters van FC Utrecht, maar in speelronde 10 winnen de Domstedelingen van Feyenoord.

AZ ALKMAAR – FC UTRECHT
FC Utrecht begint voortvarend aan de wedstrijd tegen AZ. Melvin Boere krijgt in de openingsfase van de wedstrijd een grote kans om op voorsprong te komen, maar de doelman van AZ weet keurig zijn doel schoon te houden. De Belgische eSporter van AZ begint steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Rond het half uur spelen schiet Gilles Bernard de bal achter de doelman van FC Utrecht: 1-0. Al voor rust weet FC Utrecht de schade te herstellen. Met een combinatie door het hart van de verdediging weet Boere de stand gelijk te trekken: 1-1. Na rust komt AZ snel op een 2-1 voorsprong. Met nog tien minuten te spelen lijkt het doek te vallen voor FC Utrecht. AZ krijgt een strafschop, maar Boere weet de strafschop te stoppen en slaat direct toe in de tegenaanval: 2-2. De eSporter van FC Utrecht lijkt geen genoegen te nemen met een gelijkspel. FC Utrecht blijft de aanval zoeken en met succes. Vlak voor tijd zet Boere de ploeg uit de Domstad op een 2-3 voorsprong.

FC Utrecht heeft het moeilijk in de beginfase van het tweede duel. Al vroeg in de wedstrijd komt AZ op een 1-0 voorsprong. Nog voor het half uur spelen weet AZ haar voorsprong te vergroten. Met een steekpass van eigen helft brengt Dani Visser zijn spits in scoringspositie en schiet binnen: 2-0.  Ook na rust heeft de ploeg uit Alkmaar de overhand. De voormalig winnaar van de eDivisie houdt de bal lang in de ploeg en slaat tien minuten voor tijd toe: 3-0. Vlak voor de blessuretijd weet FC Utrecht nog de 3-1 te maken, maar dit is niet genoeg voor de overwinning. AZ wint overall met 5-4.

Gilles Bernard – Melvin Boere 2-3;

Dani Visser – Jaey Daalhuisen 3-1;

Eindstand: 5-4.

 

FEYENOORD – FC UTRECHT
FC Utrecht schiet uit de startblokken in het duel met Feyenoord. Al binnen het kwartier weet Daalhuisen de voorsprong te pakken. Feyenoord probeert FC Utrecht buitenspel te zetten, maar de Nieuwegeiner weet dit te omzeilen en schiet de 0-1 binnen. De overwinning voor FC Utrecht komt geen moment in gevaar. Rond het uur spelen krijgt Daalhuisen zelf de kans om 0-2 te maken, maar de doelman van Feyenoord ligt in de weg. De wedstrijd eindigt in 0-1.

Feyenoord moet op zoek naar doelpunten, maar het is FC Utrecht dat de aanval zoekt. In de beginfase weet de doelman van Feyenoord nog twee keer de 0-1 te voorkomen, maar uit een hoekschop kopt Boere de 0-1 binnen. De eSporter van FC Utrecht geeft in de eerste helft geen kansen weg, maar kort na rust slaat Feyenoord toch toe: 1-1. Lang kan Feyenoord niet genieten van de 1-1 stand, want nog geen twee minuten later ligt de bal alweer achter de doelman van Feyenoord: 1-2. De eSporter van FC Utrecht gaat rustig door met scoren en weet er 1-3 van te maken. Het slotakkoord is voor Feyenoord dat in de laatste seconde van de wedstrijd nog een hoekschop binnen werkt: 2-3.

Ryan Tilborg – Jaey Daalhuisen 0-1;

Julian van den Berg – Melvin Boere 2-3;

Eindstand: 2-4.

Vooruitblik
Volgende week staan er twee mooie affiches op het programma. In speelronde 11 neemt FC Utrecht het op tegen Heracles Almelo. De ploeg uit Almelo is op voorhand een titelkandidaat, maar draait tot nu toe een moeizaam seizoen. Een dag later in speelronde 12 treft FC Utrecht de landskampioen van vorig jaar PEC Zwolle.