Een jubileumeditie is het, de ontmoeting van aanstaande zondag tussen FC Utrecht en PSV. Het is namelijk de honderdste keer dat beide ploegen in de Eredivisie tegenover elkaar staan.

Bovendien is het voor de vijftigste maal dat de Eredivisiewedstrijd PSV – FC Utrecht op de rol staat. Van de voorgaande 49 partijen won FC Utrecht er in Eindhoven 1. Het werd bovendien 5 keer gelijk, en in 43 gevallen bleven de punten in de Lichtstad.

Die ene Utrechtse zege, die werd geboekt op 25 oktober 1980. Het werd toen 2-3 voor FC Utrecht, waarvoor Leo van Veen, Ton de Kruijk en Gerard van der Lem de doelpunten maakten.

In totaal verloor FC Utrecht in de Eredivisie 67 keer van PSV. Van geen enkele ploeg verloren de Domstedelingen zo vaak, als van de Philips Sport Vereniging. De Brabanders in het rood-wit mogen wat dat betreft het zwarte beest van FC Utrecht worden genoemd.

PSV is dit seizoen thuis nog zonder puntenverlies: 5 gespeeld, 5 gewonnen. Naast PSV is alleen Vitesse op eigen veld nog foutloos.

De vorige keer dat FC Utrecht in actie kwam tegen PSV leverde dat 3 punten op voor de Domstedelingen. In Stadion Galgenwaard werd het vorig seizoen liefst 3-0 voor de Utrechters, dankzij goals van Sander van de Streek, Adam Maher en Sean Klaiber. Afgelopen seizoen werd het duel in Eindhoven, vanwege de Coronacrisis, niet gespeeld.

In de laatste 2 Eredivisieduels tussen FC Utrecht en PSV bleef FC Utrecht zonder nederlaag, nadat het daarvoor 12 partijen op rij van de Eindhovenaren had verloren.

In 2020 pakte alleen Feyenoord (42 stuks) meer punten in de Eredivisie dan PSV: 39.

Van de laatste 9 uitpartijen die FC Utrecht speelde, eindigden er 7 in een remise.

De laatste 3 wedstrijden die FC Utrecht speelde, eindigden in een gelijkspel. Gebeurt dat zondag weer, dan is dat voor het eerst sinds januari-februari 2018.

PSV gebruikte in de Eredivisie dit seizoen al 29 verschillende spelers. Alleen in 1997/1998 kwamen er meer verschillende voetballers in 1 jaargang uit voor de Eindhovenaren.

Noni Madueke is 18 jaar en scoorde dit Eredivisieseizoen namens PSV al 4 keer. De laatste speler van PSV die meer dan 4 Eredivisiegoals maakte voordat hij 19 jaar werd, was Utrechter en oud-speler van FC Utrecht Zakaria Labyad (7).

Drie spelers zijn momenteel gedeeld clubtopscorer van FC Utrecht: Gyrano Kerk, Mimoun Mahi en Sander van de Streek. Hun doelpuntenteller staat op 2.

Adam Maher (72 partijen, 12 doelpunten) en Bart Ramselaar (62 wedstrijden, 6 treffers) spelen nu voor FC Utrecht en kwamen in het verleden uit voor PSV.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO