FC Utrecht bestaat inmiddels 50 jaar en heeft tegen veel Eredivisieploegen een flinke historie opgebouwd. Een uitzondering: FC Emmen. Slechts 1 keer werd FC Emmen – FC Utrecht gespeeld in de Eredivisie. Op 20 april 2019 eindigde het duel op De Oude Meerdijk in 2-0 voor de Emmenaren, door doelpunten van Michael de Leeuw en Keziah Veendorp.

Er zijn slechts 2 teams waar FC Emmen in de Eredivisie op eigen veld 2 maal van won: ADO Den Haag en sc Heerenveen.

De meest recente ontmoeting tussen FC Utrecht en FC Emmen? Die dateert van 14 september 2019 en eindigde in 3-1 in het voordeel van de Utrechters, waarvoor Adrián Dalmau, Gyrano Kerk en Jean-Christophe Bahebeck die dag tot scoren kwamen.

FC Emmen wacht na 13 speeldagen nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen. Het team van Dick Lukkien speelde 5 keer gelijk en verloor 8 partijen.

FC Utrecht heeft na 12 partijen 13 punten. De laatste keer dat FC Utrecht na 13 speeldagen maximaal 13 punten had, was in seizoen 2000/2001. Dat seizoen eindigde FC Utrecht op plaats 5.

De laatste overwinning van FC Emmen dateert van 7 maart. Toen werd op eigen veld met 3-0 van VVV-Venlo gewonnen.

FC Utrecht won in 2020 in de Eredivisie nog geen uitwedstrijd. Het is nog nooit voorgekomen dat FC Utrecht een volledig kalenderjaar zonder uitzege in de Eredivisie bleef.

In de 2 eerdere seizoenen die FC Emmen speelde in de Eredivisie, verloor het team de laatste partij die het speelde in december. In 2018 was Willem II te sterk, in 2019 werden de Drenten door FC Groningen geklopt.

Meer dan de helft van de door FC Utrecht gescoorde doelpunten dit seizoen in de Eredivisie komt voort uit standaardsituaties: 7 van de 13.

In 11 van de 13 Eredivisiewedstrijden die FC Emmen dit seizoen speelde, kwam de ploeg op achterstand.

Van de laatste 10 Eredivisiepartijen die FC Emmen speelde, was er maar 1 waarin de ploeg in de eerste helft tot scoren kwam. Dat was in de thuispartij tegen Feyenoord, die in 2-3 eindigde.

Mimoun Mahi voert met 4 doelpunten op dit moment de clubtopscorerslijst van FC Utrecht aan. Hij scoorde in de vorige 2 Eredivisiepartijen. Lukt het hem ook om in Emmen het net te vinden, dan is het voor het eerst sinds april-mei 2017 dat Mahi in 3 opeenvolgende Eredivisieduels scoort.

Michael de Leeuw is met 5 treffers de clubtopscorer van FC Emmen. Hij maakte in zijn loopbaan in de Eredivisie 5 goals tegen FC Utrecht. In de Eredivisie scoorde hij alleen tegen NAC Breda vaker; 6 maal. De Leeuw debuteerde op 14 augustus 2011 met De Graafschap in de Eredivisie tegen, jawel, FC Utrecht. Het werd die dag 2-2 en De Leeuw verzorgde voor beide goals van de Doetinchemmers de assist.

Miguel Araujo maakte de laatste 2 Eredivisietreffers van FC Emmen. De enige speler die meer dan 2 opeenvolgende doelpunten van FC Emmen voor zijn rekening nam in de Eredivisie was Nicklas Pedersen. Hij maakte 4 treffers op rij in de periode december 2018-januari 2019.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van dinsdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO