Van de laatste 7 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie op eigen veld aantrad tegen Fortuna Sittard, wonnen de Domstedelingen 6 maal. In die reeks lukte het de Limburgers alleen op 20 september 1998 om een nederlaag in Stadion Galgenwaard te voorkomen: 1-1.

In totaal is FC Utrecht 7 thuispartijen zonder nederlaag tegen Fortuna Sittard, dat voor het laatst won in Utrecht op 16 februari 1997. Toen was Phil Gray namens de geel-groenen de matchwinner aan het Herculesplein: 0-1.

Uit en thuis is FC Utrecht eveneens 7 Eredivisieduels ongeslagen tegen Fortuna Sittard. De laatste keer dat FC Utrecht in de Eredivisie van de Limburgers verloor, was op 21 april 2000. Marco Heering, Dennis Gerritsen en Matthew Amoah vonden toen de weg naar het net (3-0).

Afgelopen seizoen eindigde FC Utrecht – Fortuna Sittard in 6-0. Sander van de Streek (2), Simon Gustafson (2), Gyrano Kerk en Simon Makienok scoorden die dag in Stadion Galgenwaard.

Fortuna Sittard won dit seizoen in de Eredivisie geen enkele van de eerste 10 wedstrijden die het speelde, maar verspeelde na de aanstelling van Sjors Ultee als hoofdtrainer geen punten meer. Willem II (3-2) en Heracles Almelo (1-2) werden aan de kant gezet door de Fortunezen, waar sindskort voormalig trainer en speler van FC Utrecht Robby Alflen als assistent-oefenmeester actief is.

De zegeteller van FC Utrecht staat deze jaargang in de Eredivisie op 2. Op eigen veld werden RKC Waalwijk (3-1) en FC Twente (2-1) geklopt.

In de afgelopen 6 Eredivisieduels wonnen de Utrechters niet; 3 keer werd er gelijkgespeeld en 3 maal werd er verloren.

Voor de 1-2 uitzege van vorige week in Almelo tegen Heracles, bleef Fortuna Sittard in 27 uitpartijen op rij in de Eredivisie zonder overwinning. Het was in maart 2000 voor het laatst dat Fortuna Sittard in de Eredivisie 2 wedstrijden op rij won; destijds tegen NEC (1-2) en Sparta Rotterdam (2-3).

Mimoun Mahi bekroonde zijn invalbeurt afgelopen weekend in Eindhoven tegen PSV met een doelpunt en is met 3 treffers in de Eredivisie op dit moment clubtopscorer van de Domstedelingen, gevolgd door Sander van de Streek en Gyrano Kerk, die allebei 2 keer trefzeker waren deze jaargang.

Fortuna Sittard kwam dit seizoen in de Eredivisie in 7 duels op voorsprong, maar won 5 van die partijen niet. Alleen AZ (ook 5) gaf ook zo vaak een voorsprong uit handen dit seizoen in de Eredivisie.

Bij FC Utrecht keert Adrián Dalmau terug van een schorsing. Op het strafbankje neemt Fortunees Lazaros Rota plaats. Fortuna Sittard-middenvelder Mats Seuntjens staat op scherp.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO