De laatste 9 keer dat ADO Den Haag op bezoek kwam in Stadion Galgenwaard? Geen enkele keer ging de volle buit mee terug naar de Hofstad. FC Utrecht won 4 van die duels, en in 5 gevallen werd het gelijk.

Van alle huidige ploegen in de Eredivisie, is FC Utrecht op dit moment thuis alleen langer ongeslagen tegen Sparta Rotterdam. Die serie bestaat al uit 13 partijen.

Van de 33 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie een thuispot speelde tegen ADO Den Haag, wonnen de Zuid-Hollanders slechts 3 maal: in 1975, in 2010 en in 2011.

Afgelopen seizoen won FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 4-0 van ADO Den Haag. De Utrechtse goals die dag werden gemaakt door Sean Klaiber (2), Kristoffer Peterson en Gyrano Kerk.

ADO Den Haag heeft op dit moment 5 punten op de teller staan. De enige keer dat Alles Door Oefening niet meer dan 5 punten verzamelde uit de eerste 11 wedstrijden die het in een Eredivisieseizoen speelde, was in 2006/2007. Aan het einde van die jaargang degradeerden de Hagenaars destijds naar de Eerste Divisie.

Kerk is 1 van de 3 spelers die dit seizoen in competitieverband vaker dan 1 keer het net vond namens de FC uit de Domstad. Ook Sander van de Streek en Mimoun Mahi slaagden daar al in.

Mahi, op zijn beurt, debuteerde op 24 augustus 2014 in de Eredivisie tegen ADO Den Haag. In Den Haag ging hij met FC Groningen die dag met 0-3 winnen.

ADO Den Haag kreeg in de eerste 10 Eredivisiepartijen die het dit seizoen speelde 27 goals tegen. De laatste keer dan ADO Den Haag meer dan 27 goals incasseerde tijdens de eerste 11 speeldagen van een seizoen, was in 1980/1981 (28 stuks).

Voor de Spaanse spits Adrián Dalmau geldt dat hij zijn eerste doelpunt in de Eredivisie maakte tegen ADO Den Haag. Dat deed hij op 18 augustus 2018 namens Heracles Almelo in een partij die in 4-2 eindigde.

David Philipp maakte dit seizoen 2 goals namens ADO Den Haag. Hij is de enige Duitser in de ADO-geschiedenis met meerdere goals voor de ploeg in de Eredivisie.

Bij ADO Den Haag spelen 2 oud-voetballers van FC Utrecht: Michiel Kramer en Bilal Ould-Chikh. Bovendien beschikt de ploeg dit seizoen over FC Utrecht-huurling Jonas Arweiler.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO