Worldwide: Quesada moet de leider van UD Melilla worden

20 augustus 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: de nodige transferupdates, en tegenslagen voor Abena en Strieder.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een nieuwe uitdaging voor Fernando Quesada, Kai Heerings en Mohammed Rida Azzouz, een trainersrol voor John van Loen bij Team VVCS en pech voor Rico Strieder en Myenty Abena.

“Een zeer dynamische aanvallende middenvelder, die constant oplossingen biedt aan zijn teamgenoten op het veld.” Met die woorden wordt Fernando Quesada geïntroduceerd door David Torices, de sportief directeur van UD Melilla. Die club heeft de oud-speler van FC Utrecht vastgelegd en grootse plannen met de voormalig jeugdinternational van Spanje, die zijn opleiding genoot bij FC Barcelona. “Technisch is hij erg goed, met beide benen. Hij komt naar ons om het ritme van het spel te bepalen en om de leider van het team te zijn.” 

Quesada speelde de voorbije seizoenen voor Atlético Sanluqueño, dat evenals UD Melilla actief is op het derde niveau van Spanje. In die klasse voetbalde Quesada ook al met SD Formentera en UE Llagostera. De middenvelder, die 2 keer uitkwam voor FC Utrecht, speelde in die reeks al 110 partijen.  

Meer transfernieuws 
Quesada was de voorbije week niet de enige oud-speler van FC Utrecht die zich aan een nieuwe club verbond. Kai Heerings vond emplooi in het zuiden van Limburg, waar hij door MVV Maastricht werd gepresenteerd. En voormalig FC Utrecht-jeugdspeler Mohammed Rida Azzouz zocht het nog een stuk verderop: hij heeft getekend voor APEA Akrotiri FC, een ambitieuze Cypriotische vierdedivisionist waarvoor voormalig jeugdtrainer van FC Utrecht Jamory Leysner tegenwoordig actief is 

Van Loen leidt Team VVCS 
John van Loen, die als spits van FC Utrecht onder meer de winnende goal maakte in de bekerfinale van 1985 tegen Helmond Sport, is ook deze zomer actief als trainer van Team VVCS. Dat is een equipe die bestaat uit spelers die op dit moment geen club hebben, en onder hen ook voormalig FC Utrecht’ers Darren Rosheuvel, Ruben Hoogenhout en Thom Jonkerman. 

Pech voor Strieder en Abena 
Voormalig FC Utrecht-middenvelder Rico Strieder heeft een rotweek achter de rug. De Duitse middenvelder, die tegenwoordig voor PEC Zwolle speelt, liep een knieblessure op. De exacte ernst ervan is niet duidelijk. Myenty Abena reisde met Slovan Bratislava af naar de Faeröer voor een Champions League-voorrondepartij tegen KÍ Klaksvik, maar die partij werd op het laatste moment uitgesteld. Reden: corona in het team van de Slowaakse landskampioen. Die moet nu in quarantaine op de eilandengroep en ondertussen een jeugdploeg invliegen die later deze week alsnog de belangrijke partij tegen KÍ kan spelen.   

Volgende week aflevering 98 van deze rubriek!