Worldwide: Loukili overtuigt Helmond Sport

12 augustus 2020

Deze week in FC Utrecht Worldwide: transferupdates en een blik op oud-spelers van FC Utrecht in de Belgische hoogste klasse.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: diverse transferupdates en een blik op de hoogste divisie van België, de zogeheten Jupiler Pro League, en de oud-spelers van FC Utrecht die in die klasse in het seizoen 2020/2021 alvast actief zijn.

“Zoals onze trainer vorige week al zei: als iets niet goed is, is het niet goed. Maar als iets wel goed is, moet je daar ook naar handelen. En het is duidelijk dat Karim kwaliteiten heeft.” Was getekend: Louis Coolen, Technisch Coördinator van Helmond Sport, in Eindhovens Dagblad. En de ‘Karim’ waarover Coolen sprak, da’s Loukili, oud-voetballer van FC Utrecht. “Hij moet ook vlieguren maken in het profvoetbal. Dat kan bij ons”, aldus Coolen over de aanwinst van Helmond Sport, die bij de rood-zwarten overtuigde tijdens een proefperiode.

Loukili tekende begin dit jaar voor het Duitse 1. FC Pfönix Lübeck. De ex-voetballer van FC Utrecht begon er voortvarend: 2 duels, 2 goals. “Maar toen kwam corona... Mijn contract liep af. En toen belde Helmond Sport op”, legde Loukili de gang van zaken uit in ED. “Ik ben hier goed opgevangen en kende al de nodige jongens”, aldus Loukili, die dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie dus mogelijk diverse oude bekenden treft bij Jong FC Utrecht.

Transferupdates
Ook Gregory Schaken heeft een transfer gemaakt. De voormalig speler van FC Utrecht is van HSV De Zuidvogels naar SV Hoofddorp overgestapt. Oussama Zamouri, eveneens ex-FC Utrecht, switchte van het Kroatische NK Inter Zapresic naar MVV Maastricht. Chris David, die 12 keer met Jong FC Utrecht uitkwam in de Keuken Kampioen Divisie, is op proef bij RKC Waalwijk. Édouard Duplan kwam ook in het nieuws, maar dan omdat hij is vertrokken bij RKVV Westlandia. Of en waar de Fransman zijn prachtige loopbaan vervolgt, is nog niet bekend.

Dessers scoort bij debuut
Het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen is afgelopen weekend begonnen. In de hoogste divisie van België deed oud-speler van FC Utrecht Cyriel Dessers direct van zich spreken. De spits luisterde zijn debuut voor KRC Genk op met het scoren van de winnende goal. In het uitduel met SV Zulte Waregem benutte de aanvaller dik tien minuten voor tijd een penalty: 1-2. Dessers is bepaald niet de enige ex-speler van FC Utrecht die actief is op het hoogste niveau van België. Hij krijgt gezelschap van Nicolas Gavory (Standard Luik), Menno Koch (KAS Eupen), Nana Asare (KAA Gent), Timothy Derijck (KV Kortrijk) en – still going strong! - Steve De Ridder met zijn ploeg Sint Truiden.

Volgende week aflevering 97 van deze rubriek!